Низькі температури можуть призвести до сердечного приступу, - вчені

0
-1
Низькі температури можуть призвести до сердечного приступу, - вчені
Холодне повітря, яке вдихає людина, призводить до звуження кровоносних судин, що знижує кровопостачання серцевого м'яза. Крім того, підвищується артеріальний кров'яний тиск, що також свідчить про більше навантаження на серце. В результаті в сильний мороз розвиваються напади стенокардії і високий ризик інфаркту міокарда, - пише medikforum.ru.

"Якщо при тривалій прогулянці на холоді раптово з'являються болі, здавлювання або печія в грудній клітці і задишка, це - застережливий сигнал. Необхідно терміново знайти лікаря, який ретельно обстежить серце", - каже голова Правління Німецького фонду серця, професор д.м.н. Томас Майнерц.
 
Людям з хворобами серцево-судинної системи при температурі нижче -10°C необхідно максимально обмежувати фізичну активність на свіжому повітрі, яка може привести до серйозних проблем для серця.

Перебуваючи на вулиці, закривайте область носа і рота шарфом, щоб трохи зігріти холодне повітря, що потрапляє у легені, - радить професор Майнерц.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні