Як працюють луцькі пункти обігріву. ПЕРЕВІРЕНО НА СОБІ

6
12
Як працюють луцькі пункти обігріву. ПЕРЕВІРЕНО НА СОБІ
На вулицях Луцька мороз перетнув позначку –20, і міська влада вирішила потурбуватися про тих, хто немає домівки, чи з іншої причини "застряг" на вулиці.

Відтак, оголосили про організацію пунктів обігріву, де цілодобово можна буде погрітися, випити гарячого чаю і навіть підкріпитися якимись бюджетними стравами, типу вермішелі швидкого приготування чи бутербродів.

Морозного вечора 6 січня власкор видання «Волинь24» вирішив перевірити, як працюють оголошені міською радою місця порятунку від холоду і голоду.

ПУНКТ 1. ВИННИЧЕНКА, 39

Якщо на вулиці протягом двох діб триматиметься сильний мороз, роботу розпочне стаціонарний пункт обігріву на вул. Винниченка, 39. Про це підписав доручення луцький міський голова і відповідальним за роботу назначив виконавчі органи міськради та рятувальників.

Також міська влада запевнила, що налагоджена співпраця з підприємцями, які готові надавати продукти харчування: чай, цукор, вермішель, бутерброди.

Проте завітавши за вказаною адресою, кореспонденти «Волинь24» виявили …замкнені двері. За цією адресою розташований «жек» №3, який розшукати немісцевим не так вже і просто (що вже казати про безхатченків?).

Вперто намагаючись відшукати пункт обігріву, звернулися до чергового диспетчера «жеку». Жінка запевнила, що вперше чує про такий заклад, і нікого подібного на території їхньої установи немає.

Тож, або в Луцьку ще не сильні морози і цей пункт обігріву не встигли відкрити, або десь існує інша будівля за адресою вул. Винниченка, 39, яку відшукати нереально.



ПУНКТ 2. ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО, 18

Розповідаючи про пункти обігріву, міська влада також повідомила, що у будівлі на вул. Данила Галицького, 18 працює центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг. Тут можна зігрітись, помитись, отримати теплий одяг та їжу.

Дійсно, за цією адресою знайшовся теплий куточок, де у вільному доступі – деревʼяні лавки та теплі ковдри. У термосах – вже приготовлений теплий чай, а от запаси їжі – більш, ніж скромні: хліб та майонез.

Попри такий гостинний осередок серед лютого морозу, жодного відвідувача не виявилося. Як розповів черговий, цього дня не було ні душі…



ПУНКТ 3. СТАНІСЛАВСЬКОГО, 15А

Крім того, в оприлюдненій міською владою інформації йшлося, що на вул. Станіславського, 15а працює Центр обліку бездомних осіб від фонду «Преображення». Запевняли, що тут усім бажаючим дадуть поїсти, перевдягтися, а при потребі – і переночувати. Одночасно в центрі може перебувати до десяти людей.

Тим не менше, на воротах перед будівлею ми знайшли величезний замок. Пʼятнадцяти хвилин гукань і сигналів автомобіля вистачило, щоб зрозуміти: у приміщенні не було ні душі.



* * *
Окрім цього, міський голова зобовʼязав усіх керівників комунальних підприємств, установ та закладів міста надавати можливість громадянам зігріватись в будівлях. Перевіряти, чи двері «жеків» та інших комунальних підприємств відчинені для замерзлих перехожих – не стали. Бо що тут запропонують, коли не у всіх оголошених пунктах обігріву готові простягти ковдру і кружку чаю?

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
без лоха і жисть плоха...а грошики за ці пункти вже давно подеребанили і освоїли
Відповісти
На вулиці Станіславського 15 а працює кімната нічного перебування для бездомних осіб, котрі попередньо пройшли медичне обстеження( туберкульоз, шкірвен), тільки при наявності медичного обстеження , в тверезому стані проходить їх поселення з 18 по 20 год. Поселеним надається можливість прийняти душ, при необхідності проводиться заміна одягу та взуття, після чого гаряча вечеря та спілкування до 22 год , а потім всі йдуть спати, а також двері зачиняються.
В ніч на 7 січня п'ятеро людей скористались послугою кімнати нічного перебування, що зафіксовано в журналі реєстрації.
Відповісти
Судячи з фото журналісти серед ночі шукали де зігрітися. Нормальні люди вночі дома сидять а не по місту бродять.
Відповісти
Дана стаття показує рівень журналістики наших ЗМІ,пригнули в машину проїхались по трьом адресам за пів години і вуаля шедевр готовий,пишу так тому що сам особисто чергував з безпритульними людьми на Станіславського в ніч з 6 на 7січня,і в нас не пункт обігрву ,а місце для ночівлі з18год по 8 ранку,і умови перебування знають майже всі безпритульні міста так як ми працюємо вже чотири роки,і не тільки в люті морози а з листопада по квітень.
Відповісти
На Станіславського,15А працює не пункт обігріву,а відділення нічного перебування на 12 осіб.
Відповісти
"Морозного вечора 6 січня власкор видання «Волинь24» вирішив перевірити, як працюють оголошені міською радою місця порятунку від холоду і голоду."
Будь-ласка, вкажіть своє ім'я та по-батькові, номер телефону. Готовий особисто поспілкуватись щодо роботи ВІДДІЛЕННЯ НІЧНОГО ПЕРЕБУВАННЯ по вул.Станіславського,15А.
Мій тел.0952291139,Гаврилюк Віктор Миколайович.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні