--> Волинянин сяде на 13 років за те, що втопив двох людей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин сяде на 13 років за те, що втопив двох людей

0
-1
Волинянин сяде на 13 років за те, що втопив двох людей
Волинянин, який втопив двох знайомих, 13 років відсидить за ґратами.

19 липня 2013 року четверо мешканців Торчина, найстаршому з яких – нині обвинуваченому у вбивствах – було 25 років, а найменший був іще неповнолітнім – поїхали в село Затурці відпочивати, - повідомляє прес-служба волинської прокуратури.

Відпочинок розпочався із розпивання алкоголю у літній палатці поряд з магазином. Випито було чимало, один із друзів дуже сп’янів та заснув просто за столом.

Надвечір, коли компанія, повертаючись додому, проходила повз місцевий ставок, хтось із приятелів запропонував 22-річному хлопчині, який заледве прокинувся, скупатись. Той погодився, хоча й сказав, що плавати він не вміє.

Біля ставка до друзів приєднався ще один старший чоловік – знайомий обвинуваченого.

У воді хлопець, хоч і не вмів плавати, чомусь зайшов аж по шию.

Обвинувачений підійшов до нього та почав занурювати його голову у воду – «жартував». Коли ж жертва втомилась та намагалася відбитися і вийти з води, зловмисник декілька разів штовхнув її на глибину й домігся того, що хлопець пішов під воду. Допомоги йому убивця, який був поряд, не надав.

При цьому найближче до нелюда та його жертви перебував чоловік, який приєднався до компанії біля ставка. Він і звинуватив зловмисника в утопленні потерпілого, за що поплатився власним життям. Схопивши чоловіка за шию, убивця кілька разів занурював його голову у воду та утримав там, аж поки теж не втопив.

Свідків усього, що відбулося, побоюючись уже за своє життя, втекли з місця події. Вбивця довго обдумував, як видати скоєне за нещасний випадок, оскільки про утоплення двох людей нікого відразу не повідомив, розмовляючи по телефону з рідними потерпілого, замовчував факт смерті, очевидців переконував сказати, що стався нещасний випадок.

Про мету приховання злочину вказувало і те, що одяг одного з потерпілих був перенесений на інше місце, внаслідок чого пошуки трупа водолазами затягнулись на багато годин.

Попри те, що зловмисник не визнав своєї вини у скоєному, Ковельський міськрайонний суд визнав його винним в умисному вбивстві з хуліганських мотивів та умисному вбивстві з метою приховання іншого злочину та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні