--> Підприємливий чиновник: волинський посадовець продавав речові докази | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Підприємливий чиновник: волинський посадовець продавав речові докази

0
5
Підприємливий чиновник: волинський посадовець продавав речові докази
На Волині оголосили підозру чиновнику, який продавав речові докази.

Повідомлено про підозру посадовцю, який вчинив незаконні дії із речовими доказами, переданими йому на відповідальне зберігання, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про самоправство та приховування зерна, яке має статус речового доказу.

На підставі зібраних доказів слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в області за погодженням із прокурором повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, директору одного з господарських товариств, який у серпні 2015 року отримав від правоохоронного органу на відповідальне зберігання речовий доказ - 139 т пшениці та 100 т ріпаку - та у подальшому передав його третій особі, приховавши описане майно.

Такі незаконні дії унеможливили виконання рішень судів щодо цього майна. У провадженні триває досудове розслідування.

Прокуратура області принагідно звертається до підприємств, установ та організацій, громадян, які отримали на відповідальне зберігання речові докази, із застереженням: зберігайте це майно до прийняття щодо нього кінцевого процесуального рішення слідчим, прокурором чи судом.

Санкцією ж ч.1 ст. 388 Кримінального кодексу України за розтрату, відчуження, приховування, підміну, пошкодження, знищення майна або інші незаконні дії з майном, на яке накладено арешт, із заставленим майном або майном, яке описано, здійснене особою, якій це майно ввірено, караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні