--> Перенести не Бандеру, а РАЦС: у Луцьку пропонують цікаве рішення суперечки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Перенести не Бандеру, а РАЦС: у Луцьку пропонують цікаве рішення суперечки

40
1
Перенести не Бандеру, а РАЦС: у Луцьку пропонують цікаве рішення суперечки
На місці Палацу урочистих подій варто облаштувати музей української історії, а шлюби можна укладати в будь-якій іншій установі, наприклад в управлінні юстиції - пропонують луцькі громадські діячі.

Таку ідею, зокрема, озвучив луцький активіст Олександр Сокур. З його слів, цю ж думку кілька років тому висловлював тодішній голова Братства воїнів ОУН-УПА Василь Кушнір.

На думку Олександра Сокура, така установа, як РАЦС – рудимент радянської доби. Її заснували більшовики на противагу церкві, де традиційно укладалися шлюби, фіксували народження та смерть.

На думку Олександра Сокура, для юридичної фіксації шлюбів можна виділити кілька кабінетів, наприклад, в управлінні юстиції, куди можна прийти і просто отримати штамп в паспорті. Натомість утримувати для цього окрему установу з великою кількістю працівників недоцільно.

А в приміщенні луцького РАЦСу можна відкрити музей боротьби за українську незалежність.

«Це має бути виховний, патріотичний центр для молоді, де люди могли б дізнатись і про козака, який поліг на фронті, і про Лесю Українку, і про Драгоманова – про усіх тих, хто боровся і словом, і мистецтвом, і зброєю, творив українську державу», - пояснює чоловік.

Зауважимо, в Луцьку планують встановити пам’ятник Степану Бандері біля Палацу урочистих подій. Таку ідею засуджує частина громадськості, вважаючи, що монумент Бандери на цьому місці буде недоречним. Однак, в мерії переконують: шукати інше місце для споруди непотрібно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так! Давайте ще й перенесемо місто, наприклад. в найближче село
Відповісти
Тут ви можете подивитися який дикий і скаженний інтерес тролі ФСБ проявляють до цієї теми.
Вони просто скаженіють від цієї теми
Відповісти
Хлопці втелепали Бандеру не туди, куди треба, Думали буде замість Леніна, до якого клали квіти під час власних весіль. Ї їздити нікуди не треба буде.Вийшов з порогу, поклав віник і бігом на пянку - гості чекають. Тепер треба якось виправляти власну дурість. Музей Бандери в ПУПі, мабуть, найліпше відкрити з окремими кабінетами Мельника й Боровця.
Відповісти
ананіст ананіст хай рукі міняе.бандері не місце в Луцьку.хай галицяі його собі ставлять та лоба бьють
Відповісти
Наш ГЕРОЙ Шухевич, Бульба Боровець.... з автоматом котрі воювали за Україну а не сиділи в тюрьмі усю війну. Це наші ГЕРОЇ!!!!!!
Відповісти
РАЦС це просто кантора де більше горя розлучень ... чим щастя
А музей боротьби українського народу за незалежну державу це нагальне і невідкладна справа!!!! Українці не знають своєї історії живуть як манкурти.
Українці життя століттями віддають щоб ви тут жерли драглі на весіллі та скакали по буфетах на дискотеках.
Я ЗА МУЗЕЙ!!!!
РАЦС це совдепівська кантора може бути і скромніша. Вінчатися треба це щось...
Відповісти
Гарно сказано, але не все так гарно робиться
Відповісти
дебілка...почитай історію...може нас бандера твій визволяв??????за такіх як ти ми в повній жопі..поїдь в польшу і скажи їм що бандера твій херой...я побачу що з тобою зроблять там...перекрутили ту історію як не знати хто....
Відповісти
Кацапських прихвоснів бачу вистачає. Виловити і до стінки. А щодо ''палацу щастя''.. я б дійсно з нього центр патріотичного виховання зробив. А шлюби в мерію реєструвати, окремим кабінетом. А далі, традиційно в церкві, бо радянський штучний ''обряд'' як сам обряд - хєрові задумка.
Відповісти
шлюби розлучення смерті народження реєструє управління юстиції, яке, власне, й займає цю споруду. бачу хлібальники роззявили на приміщення не подитячому. заваліть. нудить вже від вас.
Відповісти
зробити центр вивчення історії можна. але не треба навязувати церкву до шлюбів. досить робити бізнес з релігії
Відповісти
Паша, це ти?
Відповісти
не...бандерівських прихвоснів
Відповісти
Ніякий це не палац щастя а реєтрація і розірвання шлюбів їм місце в міській раді.
Це повний дебілізм не знати історії і боятися поляків та кацапів
РОБІТЬ МУЗЕЙ!!!!!
Відповісти
А чому він промовчав і не заступився за Бульбу Боровця і його хлопців? Чому не припинив різанину? Вже як ставити то трьох- Боровця, Мельника і Бандеру. А ти Лучанко перестань обзивати манкуртами людей. Сама історіі не знаєш а плещеш язиком. Ще можна Махна поставити, який Денікіну не дав взяти Москви і цим допоміг совітам. Нестор і Скоропадському не дав створити Украіну бо воював проти його козаків. Шось твій стиль мови дуже схожий на стиль михайла із собору... Сором лучанкою себе мужику називати.
Відповісти
йому не було коли вступитись, його уроди якраз вбивали Боровця дружину.
Відповісти
потрібно жити норально, тоді не буде розводів
Відповісти
А фінансувати Ви будете? Ви коли востаннє були в краєзнавчому? Багато відвідувачів бачили? Ще поїдьте в музей Липинського, де працівники мерзнуть і борються з грибком. Найкращий спосіб прибрати будівлю за спиною у Бандери - зробити в ньому музей Бандери. Саме розсиплеться за 10 років.
Відповісти
Думаю краще зробити ремонт ЗАГСУ, а Бандеру ставити в іншому місці, можливо біля прокуратури :-) . Біля ЗАГСУ краще поставити богиню кохання чи св. Валентина. Я проти памятника Бандери біля ЗАГСУ .
Відповісти
Сквер Бандери біля прокуратури і біля Буратіна... Місце для отверезіння прокурорських і буратінів. Підтримую встановлення пам'ятника спиною до буратіна а лицем до прокуратури із піднятим в руці наганом. Інакше вийде фініта ля псіхушка. Чи ви хочете перейменувати сквер Бандери на сквер Буратіна? Де розум? Пам'ятник на іншому кінці міста а сквер в центрі міста. Шо за патологіі? Чи може не всіх в псіхушку забрали?
Відповісти
Біля ЗАГСУ краще поставити богиню кохання - Бабу раком перед а ззаду св. Валентин
Відповісти
Повністю підтримую ідею зміни цільового призначення РАГСу Молодь сьогодні більше набувають популярності виїздні церемонії та он-лайн реєстрації , а не " реєстраційні дійства" в залі з штучними квітами і припавшим порохом гардин з паркетом часів "совка". Хто ще тут з коментаторів сумує за Радянським Союзом ? Та вистачить вже ! На кохання і міцний шлюб абсолютно не впливає місце реєстрації . А така велику будівлю можна використати під інші проекти . Треба ідеї
Відповісти
Ти в онлайні живеш з мужом?! Ото вже дьовка. Мо Житловий комплєкс "Єгоіст 2" хоче хто там будувати? Добре змінити цільове призначення... А ти вже змінила? Получчало. Татьона ти та не татьона.
Відповісти
Вивчи мову . Куди тобі до України та провідників УПА рівнятись . Потім будеш коментувати
Відповісти
Така ти скучна шо певне сама ти... Мо н авідатись. Я з проводу полішуцького. Всі хто не так говорит такі неграматні. Як ти.
Відповісти
Ні , ти не полішук . Ти бот . На сайтах новин з Західної України багато " сидить " ботів , які маскуються під місцевих. Не маскуйся - іди гуляй і отримуй гроші з кремля
Відповісти
До мене не байдужа? І до хремля? Тяна ти п'яна щоб двох зразу рівнувати.
Відповісти
Хто сумує за Союзом, той ставить монументи на кожному перехресті. Це найбільший совок. Не хочеш розписуватися в РЦЦСі, виклич реєстратора на пірс парк-готелю "Швейцарія". У мене так було. А РАЦС чим тобі заважає. Не буде попиту, тоді й закриється. А ні - доведеться ще й мечеті в Луцьку будувати. В церкву не всі ходять. І церковні документи юридичної сили не мають. Дитину запишуть на прізвище матері.
Відповісти
Треба ставити памятники свом національним героям!!!!
Інаше прийду з Заходу чи Сходу і своїм за рік знову понаставляють без дискусій
Відповісти
Даю ваш зуб що ні при цій ні при будь- якій владі пам'ятник не поставлять. Вже стільки років балаканини. Пропоную китайцям запропонувати виготовити серію Бандер. Для вивчення попиту пропоную зареєструватись всім охочим на сайті меріі для петиціі. Особливо депутатам і активістам! Для розміщення пам'ятників запропонувати двори депутатів і активістів. Вони в нас найпатріотичніші. А ми манкутри будемо на них дивитись і патріотизму вчитись. Одного пам'ятника вочевидь замало. За 3,5 млн. КНР нам тисячу зробить на всіх депутатів та активістів вистачить!
Відповісти
скажіть йому хтось, що управління юстиції там же й сидить. і там же й реєструє.
Відповісти
На х..... той Бандера у Луцьку ??? Він тут навіть проїздом не був ніколи, тільки дурні волиняки від нього тащаться, на львівщині і то так від нього не дурїють...
Відповісти
Мані мані мані грошики... Пам'ятникоманія. Любарту нема і годі. Пам'ятники це справи і життя. Ідоломанія ніколи не була чужа нашим манам.
Відповісти
Наші міські дупотати не проголосували протест до польського сейму щодо геноциду украінців а не поляків. А тут рішили в партіотизм пограти. Вони ще Пілсудского під виглядом Бандери поставлять... Неньку поміняють як зиск буде. Мізки нам тілько пудрять на фоні цін, податків, тарифів, зарплат і пенсій. Оце думають вони: Степана поставимо і збуримо лямент на всю Польщу. Та висловить ноту протесту, перекриє кордон, заявить Єропі та оОН- що нацики це украінці разом зі Стьопкою. І буде нам євротрясця а не грація! А як наші чинуші будуть шукати не наших і здавати крайніх та вдавати з себе неадекватних адекватів... І до всіх благ додасться ще одна велика проблема- як вийти з цього геморою? Пропоную- перевезти поліську- волинську хату організувати дизайн садиби в колориті краю. Біля хати лаву з дідуньом і бабуньою- щоб всі і молодята могли сісти на праотчу лавку для фото та для пам'яті коренів. Навіть якщо дідуньо і бабуня та лава буде з бронзи-це тільки плюс, бо такого пам'ятника в Украіні нема. А треба. Хто ви? яких батьків сини й дочки? Ось це і буде патріотичний символ Украіни на Волині.
Відповісти
Депутати міськради під новий рік проголосували за виділення 300 тис. бюджетних коштів на фінансування ще не створеного центру патріотичного виховання під одного зі своїх. Справа за малим - знайти достойне приміщення. От вам і вся розгадка.
Відповісти
Як вже дістали ці націоналісти! Те що вміють то розпалювати ворожнечу.Якщо такі патріоти беріть автомат і йдіть воюйте за незалежність! А не ховаетесь за спинами тих хто на війні і далі розпалюете війну! Хто такий Бандера? Щоб памятник йому ставити? За які заслуги? Закрийте свої роти і дайте людям спокійно жити.Вже розкол зробили.На війну і воюйте.Там ваше місце.І не грійтеся в теплі а в окопах з прапором Бандери.
Відповісти
ага...дивись підуть..вони тільки людей баламутять...херої хренові
Відповісти
не сци совок ми усі тут БАНДЕРІВЦІ памятники, музеї і вулиці будуть!!!
Слава Україн!!!!
Відповісти
я думаю він би нормально дивився в брищах на смітнику...
Відповісти
Захвилювалися совки ? Актуальна для вас тема.
Ми і без памятника Бандерці усі, а памятник щоб ви сволочі нас боялися!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні