Медики пояснили, чому «швидка» не їде до волинян з високою температурою

5
-7
Медики пояснили, чому «швидка» не їде до волинян з високою температурою
Волиняни дедалі частіше скаржаться на те, що, викликаючи «швидку» у відповідь по телефону отримують поради випити «Парацетамол».

Аби зрозуміти, чому медики так діють, журналісти звернулися за коментарем до керівника комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олега Куца, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Він пояснив, що Кабмін встановив, що висока температура не є приводом для виклику екстреної медичної допомоги.

«Є постанова Кабміну № 1119, у якій йдеться про те, що висока температура не є приводом для виклику екстреної медичної допомоги. Це справа сімейної медицини. Карета швидкої виїжджає лише тоді, коли є гіпертермічний синдром, а це можуть визначити наші фахівці під час телефонної розмови, отримуючи необхідну інформацію про стан хворого. Вже коли стан людини стає таким, що має загрозу для організму, тоді наші фахівці виїжджають, адже навіщо марно робити виїзд, який вартує близько 400 гривень», - наголосив Олег Куц.

У подібних випадках, коли у хворого просто піднялася температура, медик рекомендує звертатися до сімейних лікарів, які призначать вчасне та якісне лікування, а не викликати швидку.

«Бувають випадки, що дзвонять до нас три дні підряд, аби приїхали, натомість жодного разу за цей час до сімейного лікаря не звертаються. Це ж не нормально. Тому прошу волинян звертатися до сімейного лікаря, а не викликати карету швидкої допомоги, коли є симптоми ГРВІ чи грипу», - говорить Куц.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що робити людям,котрі при такій високій температурі не дають собі ради, немаючи власного транспорту у селах,не можуть дійти до лікарні,до того сімейного лікаря???
Відповісти
А телефоном дільничого лікаря додому викликати вже корона на голові мішає????
Відповісти
А нічого що дільничний лікар тільки до обіду викликається, а після все нема, робіть що хочете, швидка не поїде, а у лікаря робочий день скінчився!!
Відповісти
Це завал. Ми платники податків. Ща наш рахунок збагачується державний бюджет і платяться заробітні плати тим самим лікарям. А вони собі жозволяють хамити навіть під такими статтями. А в лікарнчх і поліклініках в живу поготів. Це просто жах а не медицина. І НЕ ЛІКАРІ В НАС А НЕОТЕСАНІ КОНОВАЛИ.
Відповісти
Я в шоці.І так неуки з купленими дипломами...А тут ще не їдуть вони до людей з тем-рою під40,бракує слів.От в місті ще так-сік можна цього менеджера-сімейного-фармацевтів викликати,але толку з того 0,бо там все в рецепту написане це ідіотизм,який проплачений представниками фарм.компаній!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні