ТОП-5 новорічних салатів від господинь «Волинь24»

3
6
ТОП-5 новорічних салатів від господинь «Волинь24»
Крім святкової мішури, ялинки і генерального прибирання Новий Рік несе в дім купу клопотів для господинь, бо кожна думає, якими стравами здивувати гостей.

Господині інтернет-видання «Волинь24» діляться своїми рецептами смачних салатів.

«Рафаело» від Віталії САХНІК

В принципі я люблю готувати й експериментувати на кухні. Тож торік вирішила спробувати домашнє «Рафаело», щоправда не на десерт, а як закуску. Не тільки смачно, а ще й ду-у-уже гарно. І ні кокосова стружка, ні мигдаль вам не знадобляться.

Інгрідієнти:

Сир – 200 г;
Яйця – 4 шт;
Часник – 3-4 зубчики;
Крабові палички – 200 г;
Майонез – 3 ст.л.;

Приготування:

Сир і круто варені яйця натерти на дрібній терці, додати майонез і подрібнений часничок. Ретельно перемішати. Із приготованої маси зліпити кульки величиною з цукерку «Рафаело» і обваляти в попередньо натертих на дрібній терці крабових паличках. Подавати у яскравому посуді чи на листях салату.

«Буряковий» від Людмили ЯВОРСЬКОЇ


Жодне застілля в нашому домі не обходиться без салату з буряка. На це є три поважні причини: я люблю буряк, буряк корисний і буряк дешевий. І якщо на щодень можна просто натертого свіжого чи вареного бурячка, то на застілля треба щось вишукане. Тому пропоную нашим читачам простий але гарний буряковий салат.

Інгрідієнти:


Буряк – 300 г;
Яйце куряче – 2 шт;
Сир – 80 г;
Майонез – 3 ст.л.;

Приготування:

Відварити і почистити буряк і яйця, нарізати невеликими кубиками. Посолити салат, заправити майонезом, додати приправи за смаком. Перемішати салат. Прикрасити при подачі тертим сиром, консервованим горошком або кукурузкою.

Ну і додати листочок зелені. Якщо захочете наповал здивувати своїх «домашніх», то рекомендую «поставити» салат, зробивши з нього новеличку «вежу». Якщо у вас немає спеціальних формочок, то можна скористатися зрізаною пластиковою пляшкою.

Салат з курячої печінки від Аліни БЕКЕРУК

Куряча печінка – це смачний і дуже корисний салат. Але її зовнішній вигляд, м’яко кажучи, не вражає. Тому її треба вміти «заховати» за іншими продуктами в тарілці. Для цього ділюсь рецептом простенького салатику.

Інгрідієнти:

Куряча печінка – 500 г;
Консервований горошок – 1\2 банки;
Яйця – 1-2;
Цибуля – 1 шт;
Яблучний оцет – 1 ч.л.;
Майонез – 2-3 ст.л.

Приготування:

Попередньо обсмажити печінку, зварити яйця. Цибулю потрібно замаринувати, щоб її смак не перебивав смак інших овочів. Нарізати її півкільцями, залити холодною водою, додати чайну ложку цукру і яблучний оцет. Печінку нарізати невеликими шматочками, салат порвати руками чи порізати на смужки.

Додати горошок і подрібнене куряче яйце. Додати майонез, сіль і спеції. Перед подачею на стіл поверх салату кладемо кілька кілець маринованої цибулі.

"Різдвяний вінок" від Олени ЛІВІЦЬКОЇ

Коли в тебе сім’я і мала дитина, то хочеш-не хочеш, а готувати мусиш. До того ж, треба не лише нагодувати, але й здивувати. Торік відкрила для себе отаке диво – «Різдвяний вінок».

Інгрідієнти:

Картопля – 4-5 шт.;
Ковбаса варена – 500 г;
Морква – 2 шт.;
Яйця – 6 шт.;
Огірки мариновані – 700 г;
Зелений горошок консервований – 600 г;
Цибуля – 1 шт.;
Майонез.

Для оздоблення: зелень (можна взяти мікс із листя салату, який продається в суперпаркетах), болгарський перець, твердий сир, зо дві ложки консервованої кукурудзи і горошку.

Основа салату – це звичайне олів’є. Варимо картоплю і моркву до готовності, охолоджуємо, чистимо і ріжемо кубиками. Ріжемо ковбасу, яйця і огірок. Складаємо і велику посудину, додаємо горошок, перемішуємо все з майонезом. Далі треба взяти велику плоску тарілку. Посередині ставимо склянку і викладаємо салат по колу.

Щоб вийняти склянку потрібно повільно покручувати його по спіралі і ні в якому разі не виймати її різко, бо наш «вінок» може розвалитися. Треба також намалювати сіточку із майонезу і викласти зверху зелень, чи листя салату. «Вінок» прикрашаємо твердим сиром, вирізаним у формі зірочок, зернами кукурудзи і зеленим горошком. Як імітацію снігу можна використати тертий яєчний білок.

«Годинник» від Іванни САЦИК

Таким певно мало кого здивуєш, але цей салат завжди додає новорічної атмосфери. Певно на кожному новорічному столі хоч раз стояв їстівний «годинник» із римським циферблатом. Є десятки варіацій, з чого можна зробити цифри, і приблизно стільки ж варіантів продуктових комбінацій, які можна покласти в основу «годинника». Я пропоную схитрувати – взяти вже готовий салат олів’є, який точно буде на вашому столі, і просто святково його оздобити.

Для цього на плоску посудину салат треба викласти товщиною 2-3 сантиметри і посипати зверху тертим білком варених яєць. Стрілки можна вирізати із болгарського перцю чи моркви. Цифри можна виготовити таким самим способом. Інший варіант – порізати моркву на кружальця, розкласти їх на салат по колу. А вже зверху домалювати цифри майонезом.

Важливо, щоб цифри були римські, а стрілки показували за кілька хвилин північ. Це додасть новорічної атмосфери для вашого столу.

Р.S. рецепти перевірені, але світлини - ілюстративні :)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую за цікаві рецепти, особливо за останній. Да і всі інгрідієнти у нас є домашні, крім ковбаски, чоловік завжди купує у забіяки, для салату найбільше любимо московську брати.
Відповісти
Салатики смачненькі, а ще й з кобваскою від Забіяки)))
Відповісти
Обов'язково спробуємо, тільки перед тим потрібно зайти в магазин забіяки, ковбаску вибрати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні