На волинській шахті гірників «зганяють» у єдину профспілку

0
2
На волинській шахті гірників «зганяють» у єдину профспілку
Між керівництвом держпідприємства “Волиньвугілля” та гірниками шахти "Бужанська" назріває черговий конфлікт.

Як повідомляє видання "Радар", днями на шахті “Бужанська” відбулася жорстка розмова гірників із директором шахти Шатковським і керівником ДП Зоріним.

Гендиректор заявив, що вже 2 січня покладе в міністерстві заяву на звільнення і що жодної одиниці обладнання, яке мало надійти на цю копальню, гірники без нього не одержать. Мовляв, начувайтеся.

Ба більше: він пригрозив перевести занадто активних працівників “Бужанської” на тарифну ставку (а мав бути коефіцієнт 1,2 і відповідно зарплатня до 11 тисяч гривень).

Сьогодні пан Зорін, як стверджують наші інсайдери, зробив іще цікавіші ходи. Наближені до нього люди висунули шахтарям ультиматум: або на “Бужанській” буде одна-єдина профспілка (нині – три, як не чотири) і бунтівного Макарчука відсторонять від профспілкових справ, або матимете голий тариф і принесете додому значно менше грошей, ніж могли б отримати.

Отож гірники вранці пішли до Зоріна на перемовини – без Макарчука. Що переможе: шахтарська солідарність чи шкурний інтерес.

Довідково

38-річний Богдан Макарчук – один із лідерів шахтарського руху в Нововолинську. Працює на “Бужанській” звичайним підземним робітником. Вміє як ніхто з гірників поставити будь-якому начальнику питання руба.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні