Працювати не можна: на Волині в матері дитини-інваліда заберуть 5 тисяч раніше виплаченої соцдопомоги

2
-2
Працювати не можна: на Волині в матері дитини-інваліда заберуть 5 тисяч раніше виплаченої соцдопомоги
Волинянку забов'язали повернути 5 тисяч гривень державної соціальної допомоги та надбавку на догляд за дитиною інвалідом, за те, що працювала.

За умовами законодавства, такі гроші виплачується тільки непрацюючим особам, - повідомляє Район.Ковель

Під час проведення планової ревізії Державна фінансова інспекція у Волинській області встановила, що ковельчанка працювала у дочірньому підприємстві «Ейвон Косметікс Юкрейн» на підставі цивільно-правового договору від 18 серпня 2014 року, маючи доходи. Про факт роботи вона не повідомила державну установу та безпідставно отримувала призначену надбавку.

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради перерахувало надбавку та запропонувало добровільно повернути неправомірно отримані кошти в розмірі 5274,50 гривень. Жінка відмовилася повертати гроші державі.

В судовому засіданні представник управління пояснила, що при призначенні надбавки на догляд за дитиною-інвалідом матері було роз’яснено обов’язок повідомити про працевлаштування, про що свідчить підпис останньої у заяві-анкеті на отримання соціальних виплат від 17 квітня 2012 року.

Відповідачка проти позову заперечила та пояснила, що не вважає себе працевлаштованою в розумінні трудового законодавства, але потім все ж визнала факт порушення вимог закону та погодилась частинами відраховувати визначену суму переплати.

Суд вирішив стягнути з жінки на користь управління праці та соціального захисту населення надмірно перераховану суму державної допомоги та судові витрати в розмірі 1378 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закон поганий. Тому що хороші закони депутати пишуть під себе.
Відповісти
Вийшло що жінка яка доглядає дитину інваліда мусить заплатити державі не тільки 5274,50грн.,а ще й 1378 гривень.Оце то закони пишуть наші депутати!Що навпаки мають більше допомагати таким матерям у яких є діти інваліди,то держава ще й присудила забрати і так в нужденних людей!Настоящий бєзпрєдєл!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні