Як у Луцьку відсвяткувати новий рік за тисячу гривень. ГАМАНЕЦЬ

0
2
Як у Луцьку відсвяткувати новий рік за тисячу гривень. ГАМАНЕЦЬ
В останні дні року лучани ринулись спустошувати полиці місцевих ринків та магазинів. Криза кризою, та, для багатьох новий рік – це свято, яке потрібно відзначити попри все.

І тут в хід йдуть навіть останні заначки. Схоже, передноворічна метушня може витягнути з кишень українців значно більше коштів, ніж вони самі готові були витратити.


Видання «Волинь24» запитало своїх читачів, скільки вони планують витратити на святкування нового року. Більшість відповіли, що їм достатньо для цього мандаринів і шампанського. Втім, чимало опитаних запевнили, що витратять на свято до тисячі гривень, адже більших витрат сімейний бюджет не переживе.

Тож ми вирішили допомогти скласти меню, яке «вписується» у цю суму, а заодно – перевірити, чи дозволяє вона поставити на стіл традиційні страви.

«ОЛІВ’Є», «ШУБА» І ПТИЦЯ


Вирішили дотримуватись класики, тож у меню опинились звичні, але від того не менш смачні салати «Олів’є» та «Шуба», бутерброди з ікрою, копчена риба, на гаряче – запечена птиця з картоплею, а на десерт – торт «П’яна вишня» та мандарини. Звичайно, не могли залишити без уваги алкогольні напої, тож до списку покупок додались пляшка горілки та шампанського.
Єдине, що тішить ціною - прості овочі
Єдине, що тішить ціною - прості овочі
Спеції продають до будь-яких страв
Спеції продають до будь-яких страв

«Ревізія» місцевим ринком (до речі, на все-про-все пішло близько години), показала, що у тисячу гривень вкластись не так вже й складно.

Так, чотирилітрова каструля «Олів’є» обійшлась нам у 98 гривень.
Порція «Шуби» з півкілограма картоплі, буряка, 300 грам моркви, цибулини, 300-грамової консерви оселедця і середньої пачки майонезу – у 60 гривень.

Кілограм копченої скумбрії на ринку коштує 120 гривень, тож дві рибини заважать 700-800 грам і коштуватимуть відповідно близько 95 гривень.

Бутерброди з двох батонів, масла та банки лососевої ікри за 125 гривень обійдуться у 158 гривень.
Маринований оселедець, напевно, буде однією з найпопулярніших страв
Маринований оселедець, напевно, буде однією з найпопулярніших страв
Мінімальна ціна на червону ікру - 125 гривень
Мінімальна ціна на червону ікру - 125 гривень
Така гуска коштує більше 400 гривень
Така гуска коштує більше 400 гривень

Двокілограмова тушка «заводської» курки «заважить» 82 гривні, приправа до неї – 5 гривень. А от більш "святкова" птиця, тобто гуси, качки та індики коштують значно більше - близько 250 гривень за невелику тушку. Втім, є на ринку й справді "королівські" птахи, ціна яких перевищує 400 гривень, а вага - 6 кілограмів.

НА СОЛОДКЕ – ТОРТ І МАНДАРИНИ

Найскладнішим буде приготування торту. Втім, «П’яна вишня» варта кількох годин на кухні. Тож шоколадний бісквіт, начинений «п’яними» вишнями та згущеним молоком, политий шоколадом коштуватиме 139 гривень. До речі, за таку ціну горілку для вишень доведеться відливати з «основної» пляшки, яка ж потім стоятиме на столі.

Кілограм традиційних зимових ласощів, тобто мандаринів можна придбати на ринку за 25 гривень.
Кілограм мандаринів коштує від 25 гривень
Кілограм мандаринів коштує від 25 гривень
Півлітрову банку вишень можна купити за 25-30 гривень
Півлітрову банку вишень можна купити за 25-30 гривень

За пляшку шампанського та горілки доведеться заплатити щонайменше 140 гривень (по 70 за кожну).

Стіл з таких нехитрих страв витягне з сімейного бюджету 813 гривень.

Однак, суттєво зрости його ціна може, якщо курку замінити на гуску чи індика. Так, з невеликою гускою за 250 гривень чи індиком за 210 новорічне меню може коштувати 980 чи 940 гривень відповідно.
Такі сосонки коштують від 80 гривень
Такі сосонки коштують від 80 гривень
А така ялинка - 100
А така ялинка - 100

До речі, невеличка «ялинка», складена з гілочок ялини чи сосни коштує від 60 гривень, а розкішна новорічна красуня, висотою близько двох метрів, коштуватиме від 180 до 250 гривень.

P.S. Святкування нового року у луцьких закладах коштуватиме щонайменше 600 гривень з однієї людини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні