Лучанка отримала жахливі опіки ніг після епіляції в центрі косметології

2
0
Лучанка отримала жахливі опіки ніг після епіляції в центрі косметології
Лучанка отримала опіки ніг під час лазерної епіляції в Луцьку. Замість того, щоб насолоджуватися бажаною красою, жінці потрібно лікуватися щонайменше півроку.

Про це пише інформаційне агентство "Волинські новини".

Центр лазерної косметології «Лазерхауз» відмовляється виплатити компенсацію постраждалій за фізичну та моральну шкоду, натомість горе-майстра звільнили з роботи.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася пані Діана (ім'я змінено на її особисте прохання), яка хоче застерегти інших жінок від такого «досвіду».

Зі слів лучанки, вона побачила рекламу в громадському транспорті щодо знижки 50% лазерну епіляцію, тож вирішила піти на процедуру.

Перший сеанс був успішним. Але другий, який, зі слів майстра, передбачав ще кращий результат, став плачевним.

«Перед процедурою спеціаліст Світлана розпитала мене про мою шкіру. Я зазначила, що вона дуже світла, адже в солярії я не була останніх півроку. Потім мені дали підписати папірець, мовляв «пуста бюрократія». Під час другої процедури майже від самого початку було дуже боляче. Я одразу сказала про це Світлані, на що вона відповіла: «Так має бути. Це нормальна реакція». Я цим словам повірила, оскільки вона, як сама розказувала, має медичну освіту. «Спеціалісту видніше», - подумала я. Далі ставало все гірше, шкіра боліла та наче відмирала. Я благала щось зробити, проте вона лише впевнено повторювала, що все йде за планом. Коли настав час перевертатися на живіт, виявилося, що ноги живими ранами приклеїлись до одноразового простирадла», - пригадує Діана.

Коли ж довелося після закінчення процедури вдягати штани, розповідає далі жінка, то біль був нестерпний, я ледь не втратила свідомість. А вже за три години, каже Діана, піднялася температура, ноги напухли.

«Я проплакала всю ніч. Це було жахливо. В понеділок, 12 грудня мене оглянула Світлана Павлівна. «Я в шоці», - сказала спеціаліст з медичною освітою, дала мені мазь та відправила додому. Я хотіла отримати компенсацію за це, бо постраждала фізично, більше того, нікуди за кордон вже не могла їхати, втратила гроші, здаючи квитки назад. Але керівництво клініки «Лазерхауз» відповіло відмовою: «Нам дуже шкода, що так сталося. Епіляцію вам робила Світлана Павлівна, і ми не несемо за неї відповідальності, адже вже звільнили її. Підписуючи у клініці документ, ви підтвердили, що проінформовані про можливі наслідки, в т.ч. опіки, пігментні плями та рубці. В даній ситуації ми вважаємо, що нічого страшного не сталось. Ви живі, здорові, тому жодної компенсації Вам виплачувати не будемо. Ми - молода компанія, і не можемо розкидатися коштами направо і наліво. Лікуйтесь та приходьте ще – на безкоштовну епіляцію», - розповідає Діана.

Зауважимо, що під час спілкування зі Світланою постраждалу лучанку запевняли, що нічого страшного не сталося, й до нового року опіки швидко та безслідно зійдуть.

Втім, луцькі лікарі іншої точки зору: пані Діані, вже в медзакладі поставили діагноз та призначили довготривале лікування.

Цікаво відзначити, що звільнений спеціаліст Світлана всю провину переклала на лазер, мовляв, він некоректно працював того дня, й тому трьох жінок «попекли».

Цю всю ситуацію регіональний директор «Лазерхауз» Надія Семенова коментує так: прикрий інцидент трапився через недобросовісного працівника, який порушував правила закладу.

«Це - людський фактор, який зіграв з нами злий жарт. Ми - велика компанія, яка нараховує 25 центрів по всій Україні. Так, відділення в Луцьку відкрили нещодавно. На роботу взяли спеціалістів з Києва, які були родом з Луцька. Все було добре, але потім нас розчарувала спеціаліст, бо почала працювати не за регламентом, порушуючи правила та вимоги компанії. Йдеться про Світлану Муху. Вона наробила клієнтам опіків, за що ми її звільнили»,- пояснює Семенова.

Із приводу компенсації, говорить представник лазерного центру, то зробили все, що від них залежить.

«Є угода, яка підписується з клієнтом, там є пункт, де вказано, що лазерна епіляція – це метод радикального видалення волосся, і опіки можливі. Втім, ми працюємо, аби це було безпечно та безболісно, і відповідаємо за якість. Але завжди є людський фактор. Тому з юридичної точки зору все гаразд, але зваживши на людський фактор, ми Діану не покинули, ми видавали їй безплатно засоби для лікування, реабілітації та повернули гроші за процедуру. Також наступного разу, як вона захоче до нас прийти – буде одна безплатна процедура. Ми зробили все для того, аби хоч якось залагодити провину спеціаліста», - наголошує Надія Семенова.

Та додає, що після цього інциденту вони провели переатестацію усіх працівників, аби уникнути подібних випадків у майбутньому.

Для того, аби лазерна епіляція була безпечною для панянок, потрібно дотримуватися кількох правил, наголошує незалежний експерт, дипломований косметолог-естетист Оксана Коротка.

З її слів це варто обирати фахового спеціаліста з медичною освітою, йти тільки туди, де встановлене сучасне обладнання із сертифікатом найвищої американської якості FDA.

«У нас на ринку послуг представлені різні типи лазерів, це й фото, діодні, рубінові та інші. Особисто я віддаю перевагу діодним приладам. Важливо ще дивитися на сертифікатFDA, який є найвищим гарантом якості та безпеки як для клієнта, так і для майстра. Ними можна робити епіляцію будь-якого типу волосся окрім рудого та сивого, бо там немає належної кількості меланіну. Вже перед роботою потрібно зробити огляд, чи немає відкритих ран, розпитати чи не засмагала людина. Далі в лазер задають параметри шкіри, типу волосся, жорсткість, колір і він автоматично визначає потужність, з якою відбуватиметься епіляція. Втім, буває дуже чутлива шкіра й доводиться відходити від стандарту та зменшувати потужність лазеру. Якщо ж дати забагато потужності, то клієнт відчуватиме сильний біль, а далі з’являться пухирці. На щастя, в моїй практиці такого не було», - пояснює Коротка.

Та додає, що засмагати не можна 2 тижні до процедури й два тижні після лазеру (солярій заборонений), також не рекомендують виривати волосся впродовж 6 місяців до епіляції.

Пані Оксана Коротка каже, що це тендітна медична процедура, тому рекомендує охочим піти на епіляцію цікавитися перед процедурою, чи спеціалісти мають документи, що навчалися у вищих навчальних закладах за відповідним профілем, аби уникнути можливих негативни наслідків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я в шоці!!!!
Відповісти
тільки на ногах видаляли, чи ще десь?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні