--> ТОП-5 луцьких фестивалів, які з’явилися у 2016 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-5 луцьких фестивалів, які з’явилися у 2016

1
10
ТОП-5 луцьких фестивалів, які з’явилися у 2016
У Луцьку відбувається дедалі більше фестивалів і розважальних заходів,деякі з них, такі як Бандерштат, Поліське літо з фольклором та LutskFoodFest проводяться кілька років поспіль і вже стали легендарними. А є й ті, що відбулися в Луцьку вперше.

Інтернет-видання «Волинь24» зібрало найцікавіші фестивалі, які зявилися протягом 2016 року.

Виявилося, що крім «їстівних» фестивалів лучанам припали до смаку і культурні, і мистецькі, і сімейні заходи.

БОРОДАФЕСТ, 17 липня

У Центральному парку Луцьку відбувся перший фестиваль бороданів. З бородами сміливців експериментували місцеві перукарі прямо посеред парку. Діяла фотозона, де безбороді могли приміряти штучну бороду.

Ну а під вечір вибирали найкращу бороду за такими характеристиками: довжина, густина, м’якість, органічність, тату бороданя, спортивні вміння, інтелект та інше.

Виручені під час заходу кошти організатори використали на дофінансування табору психологічної реабілітації підлітків з Волинської області, чиї батьки воюють на Сході України.

УРБАНІСТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПОЛІХРОМА», 9-11 вересня

Протягом трьох днів у Луцьку 15 художників з різних міст України розписували стіни будівель і показували свої виставки та інсталяції.

Організатор запевняли, “ПоліхромА” започаткувався як щорічний урбанфест і покликаний стати унікальним арт-простором , який об’єднає у собі різноманіття сучасного мистецтва.

В рамках фестивалю на території «Адреналін Сіті» художники розписали кілька об’ємних стін. Найбільший мурал має плащу 370 метрів квадратних.

А ще там були інсталяції з викинутих на смітних речей, рало і човни-труни.

ТАТОFEST, 18 вересня

У Луцьку відбулося по-справжньому сімейне дійство з нагоди святкування Дня Батька. Тати змагалися у перетягуванні на швидкість автомобіль вагою більше ніж 2 тони і змагалися за звання «Взірцевий тато».

Для татусів, які мають доньок, особливою стала майстерня, де тато власноруч робив заколку для своєї принцеси.

В рамках фестивалю був проведений велопробіг на честь Дня Батька та навчальний тренінг «Сім секретів успішного батьківства».

ФЕСТИВАЛЬ ПИВА І М’ЯСА, 1-2 жовтня

У стінах Луцького замку відгримів черговий «смачний» фестиваль. Пивне дійство зібрало близько 20 учасників – міні-броварні та пивзаводи, пивні ресторани та паби, виробники м’ясних виробів та місцеві ресторатори.

Гостей частували кількома десятками сортів живого пінного напою з різними національними відтінками: альпійське, австрійське, ірландське, німецьке, чеське і, звісно, унікальне місцеве пиво.

Цікаво, що на фестивалі, де пиво «лилося рікою», інший алкоголь виключили, мовляв, захід має передусім дегустаційне спрямування.

ФЕСТИВАЛЬ АНІМАЦІЇ «ЗАДЗЕРКАЛЛЯ», 8-9 жовтня

А ви коли-небудь слухали поезію Шевченка у виконанні Барта Сімпсона? Бо якщо ні – то ви точно не відвідали перший луцький анімаційний фестиваль. Туди приїжджала Ганна Лев, яка озвучила героїв мільтфілмів «Король Лев», «Футурама», «Південний парк», «Покемони», «Кліфорд», «Кітпес», «Губка Боб», «Тімон і Пумба», «Зоотрополіс» і є голосом Барта Сімпсона.

На фестивалі показували українську анімацію - уривки з культових мультфільмів про трьох козаків, «Ведмедик і той, хто в річці живе», «Острів скарбів», «Аліса у задзеркаллі».

Підготувала Іванна САЦИК ("Волинь24")
Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви забули два цікаві фестивалі: "Сталеві серця" та "Князівський бенкет"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні