На Волині з’явилось міжнародне болото

0
4
На Волині з’явилось міжнародне болото
Днями на адресу Черемського природного заповідника надійшов лист від секретаріату Рамсарської конвенції. У ньому повідомляється про надання водно-болотним угіддям заповідника статусу міжнародного значення та присвоєння Черемському болоту порядковий номер 2272.

Про це повідомляють у прес-службі ВОУЛМГ.

Завдяки цьому кількість водно-болотних угідь міжнародного значення в Україні збільшилася до 35, а їх загальна площа розширилась до 749,767 тис. га.

"Цьому рішенню передувала тривала і складна робота з дослідження стану екосистем та біорізноманіття цих водно-болотних угідь. Було визначено їх відповідність критеріям Рамсарської конвенції, підготовлено інформаційні описи, прийняті відповідні рішення на місцевому та державному рівнях", – каже директор Черемського природного заповідника Степан Пащук.

Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Черемське болото» знаходиться у центрі межиріччя Прип’яті, Стоходу і Стиру нашої області. Науковці стверджують, що у прадавні часи тут було величезне озеро, від якого до наших днів «дожили» два голубих його «слідочки» – озеречка Черемське і Редичі. Більшість же території замулилося, заросло сфагново-осоковою рослинністю, утворивши в долині підтип еумезотрофного болота з торфовищем та прилеглими заболоченими лісами.

"Загальна площа водно-болотного угіддя становить 2975,7 га і за розмірами це одне з найбільших блюдцевих боліт в Українському Поліссі та Європі загалом. Ці угіддя входять до Черемського природного заповідника", – зазначає Степан Іванович.

Цими днями також відбулася презентація документального фільму «Сім природних чудес Волині», де є кінорозповідь і про Черемське болото та його унікальну рослинність.

У китайській міфології болото вважається місцем, яке поєднує землю із небом. Черемське також єднає ще й часи – далеку минувшину і сучасність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні