Луцькі чиновники не поділили ДЮСШ

0
0
Луцькі чиновники не поділили ДЮСШ
У Луцькраді представники управлінь спорту та освіти сперечались через долю ДЮСШ.

Про це стало відомо 28 грудня під час сесії Луцької міської ради.

Заступник луцького міського голови Юрій Моклиця зауважив, що наразі комунальні ДЮСШ №1 та №2 підпорядковуються управлінню освіти Луцькради, в той же час ДЮСШ №3 – управлінню з питань фізичної культури та спорту.

На думку посадовця, підпорядкування закладів одного профілю різним управлінням перешкоджає їхній роботі. Тож це питання він пропонує врегулювати через передачу усіх дитячо-юнацьких спортивних шкіл в підпорядкування управління з питань фізичної культури та спорту.

Зі слів заступника мера, ДЮСШ повинні не лише сприяти розвитку масового спорту, а й виховувати професійних спортсменів.

«Витрати на одного учня в ДЮСШ – 455 гривень на місяць. Як на мене, це дуже недешевий масовий спорт. Ми повинні платити не лише за те, щоб вони гармонійно розвивались, а й приносили спортивні результати», - наголосив Юрій Моклиця.

Натомість категорично проти цієї пропозиції виступив начальник міського управління освіти Олег Гребенюк, який запевнив, що ДЮСШ тісно пов’язані з системою освіти і передавати їх в підпорядкування іншій структурі недоцільно.

«Для Луцька три школи високих спортивних досягнень – це абсурд. В першу чергу ми повинні говорити про масовий спорт», - підкреслив чиновник.

Зрештою, рішення про передачу ДЮСШ в підпорядкування управлінню спорту підтримало лише п’ять депутатів.
Теги: дюсш
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні