--> На Волині виявили банду кібер-шахраїв | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині виявили банду кібер-шахраїв

0
3
На Волині виявили банду кібер-шахраїв
Інформація щодо кардшарингових сервісів, розташованих на території нашої держави, постійно надходить на адресу Департаменту кіберполіції від правовласників, які фіксують незаконне втручання в роботу їх телекомунікаційних мереж - та як наслідок трансляцію та ретрансляцію об'єктів авторського права, без відповідної згоди законного власника.

Така злочинна діяльність щомісяця завдає правовласникам багатотисячних збитків та в переважній більшості випадків, руйнує їх телекомунікаційну мережу, - пише сайт кіберполіції.

Саме щодо одного з таких злочинних осередків, який був розташований в місті Луцьк, Волинської області і проводилися заходи працівниками відділу боротьби з кіберзлочинністю у Волинській області Поліського управління кіберполіції спільно зі слідчим підрозділом Луцького відділу поліції ГУНП у Волинської області та Прокуратури м. Луцька.

Так, кіберполіцейськими встановлено групу осіб, які за допомогою мережі Інтернет незаконно отримували коди доступу до платних каналів телебачення та протягом останніх двох років, працюючи в компанії, яка надавала послуги зі встановлення Систем Супутникового Телебачення, здійснювали підключення населення до телебачення за що отримували гроші.

На даний час встановлено близько 150 осіб, яким дані ділки налаштували незаконну трансляцію програм телепередач, за що одноразово отримували кошти в сумі близько 4 600 гривень.

У ході проведення обшуків кіберполіцейськими та працівниками слідства, було виявлено декілька ресиверів для прийому супутникового сигналу з модифікованим програмним забезпеченням, комп’ютерну техніку та флеш-накопичувачі за допомогою якої здійснювались дані модифікації, мережеве обладнання, картки доступу НТВ +, картки Extra TV, а також чорнові записи клієнтської бази вже підключених абонентів, списки встановлюваних телеканалів та інструкції для вищевказаного приладдя.

За результатами проведення відповідних експертиз, “горе ділкам” будуть оголошені повідомлення про підозру за вчинення злочинів у сфері авторського права та суміжних прав, а також незаконного втручання в роботу систем та комп'ютерних мереж.

Санкції вказаних статей передбачають позбавлення волі на строк до 6 років. Остаточну крапку в даній справі поставить суд.

Довідково: Кардшаринг - це метод, що дозволяє дивитися закриті канали супутникового телебачення декільком користувачам одночасно. Розкодують вони за допомогою однієї офіційної карти доступу, що розташовується на спеціальному сервері кардшаринга.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні