--> До нового року вкладники можуть встигнути оформити депозити за вигідними ставками під держгарантії - експерти* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До нового року вкладники можуть встигнути оформити депозити за вигідними ставками під держгарантії - експерти*

0
-2
До нового року вкладники можуть встигнути оформити депозити за вигідними ставками під держгарантії - експерти*
Сьогодні українські вкладники отримали унікальну можливість оформити депозити за вигідними ставками під 100%-ву гарантію повернення заощаджень зі сторони держави.
Як повідомив експерт фінансового ринку Олександр Охріменко, після того, як ПриватБанк став держбанком, зниження депозитних ставок відбудеться найближчим часом. І сьогодні на депозитному ринку склалася дійсно унікальна ситуація - при абсолютній гарантії повернення заощаджень незалежно від суми вкладу, ставки у ПриватБанку залишаються на рівні вищому, ніж у інших держбанків або банків з іноземним капіталом.

«Ставки за депозитами в ПриватБанку незабаром будуть такими ж, як і в інших держбанках, при цьому в довгостроковій перспективі ставки за депозитами збережуться невисокими», - зазначає Охріменко. Таким чином, якщо встигнути оформити депозит в Приваті до нового року або в перші робочі дні 2017-го, цілком реально забезпечити собі додатковий дохід на рівні як мінімум, додаткової місячної зарплати.

При цьому, протягом дії всього строку вкладу його умови будуть незмінними. «Національний банк України не зможе вимагати зниження ставок за депозитами клієнтів ПриватБанку через те, що він став державним банком. Не можна заднім числом міняти умови договорів, як кредитних, так і депозитних», - розповів економіст Андрій Новак.

Експерти зазначають, що така можливість буде зберігатися буквально протягом останнього тижня, що минає, і перших днів 2017 року. ПриватБанк вже заявив про намір знизити ставки за вкладами з нового року, але для ухвалення такого рішення та його затвердження пройде певний час, який можна і треба використовувати для найбільш ефективного вкладення особистих коштів.

Цю інформацію підтвердили і в самому банку. Як заявив на своїй прес-конференції голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак, з нового року банк розглядає можливість зниження ставок як за депозитами, так і за кредитами.
"Що стосується відсоткових ставок - сьогодні ми маємо ставки вище за ринкові", - сказав О. Шлапак. За словами керівника роздрібного бізнесу ПриватБанку Олексія Шабана, наразі ставки як за гривневими, так і за доларовими депозитами не змінилися.
"Сьогодні ми приймаємо вклади за діючими ставками", - підтвердив Олексій Шабан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні