Сімдесят фіктивних підприємств і сотні рахунків у банках: на Волині викрили конвертаційний центр

0
-4
Сімдесят фіктивних підприємств і сотні рахунків у банках: на Волині викрили конвертаційний центр
Днями Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками ГУ ДФС припинено діяльність конвертаційного центру.

Зокрема, викрито організовану злочинну групу, яка впродовж тривалого часу займалася реєстрацією на підставних осіб фіктивних вигодоформуючих та транзитних підприємств, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

У такий спосіб зловмисники намагались забезпечити незаконне формування податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки. Також вони надавали послуги із незаконного переведення (конвертування) багатомільйонних сум безготівкових коштів у готівку задля її подальшої легалізації та привласнення.

Наразі прокурори спільно з працівниками податкової міліції проводять 36 обшуків на території Миколаївської, Хмельницької та Херсонської областей в офісних приміщеннях, а також оселях і транспортних засобах осіб, причетних до цієї незаконною діяльності – організатора, виконавців, кур’єрів та працівників банківських установ.

У ході обшуків виявлено понад 70 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію, 51 мобільний телефон, значну кількість банківських карток та інші речі й документи, які свідчать про незаконну діяльність із конвертації готівки.

На 132 рахунки фіктивних підприємств вже накладено арешти. Проводяться допити осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру.

Триває досудове розслідування.
Теги: податки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні