Цигарки в середньому подорожчають на 5 гривень

0
3
Цигарки в середньому подорожчають на 5 гривень
Пачка сигарет в Україні виросте в ціні на 4-5 грн після планованого підвищення акцизів на 40% в 2017 році.

Про це заявляють представники тютюнових компаній, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"В середньому ціна пачки сигарет повинна вирости на 4,5-5 грн - до 23 грн", - повідомив директор відділу корпоративних питань і комунікацій компанії "JTI Україна" Олександр Когут.

За його словами, представники галузі вже кілька років наполягають на необхідності прийняття довгострокового плану підвищення акцизних ставок - на 3-5 років.

За підрахунками тютюнової індустрії, Україні знадобиться мінімум 10 років на гармонізацію акцизних ставок з ЄС в разі щорічного підвищення ставки мінімального акцизу на 20%.

Читати також: Спиртне і цигарки знову дорожчатимуть

Директор з корпоративних зв'язків Philip Morris Ukraine Наталія Бондаренко вважає, що значне підвищення специфічного компонента акцизного податку, а також мінімального акцизного зобов'язання на 40% може призвести до зменшення бази оподаткування, а зниження обсягів ринку через різке підвищення акцизів ускладнить виконання фіскальними органами плану надходжень Мінфіну.

На думку начальника відділу по роботі з державними органами British American Tobacco Ukraine Юрія Рилача, ринок тютюнових виробів зараз гостро потребує впровадження так званого "подвійного акцизного мінімуму" на сигарети.

Рилач пояснив, що, не порушуючи свободи ціноутворення (у виробників залишається право встановлювати максимальну роздрібну ціну на продукцію на будь-якому рівні), такий механізм дозволить всім виробникам і імпортерам забезпечити оперативне відображення нових акцизних ставок у вартості продукції.

Раніше Верховна Рада проголосувала за підвищення в 2017 році специфічної ставки акциз на сигарети на 40% - до 445,56 грн за 1 тис. Штук без підвищення адвалорної ставки (12%).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні