Як бобри на Турійщині депутатський хутір облюбували

0
-3
Як бобри на Турійщині  депутатський хутір облюбували
Перший заступни голови Волинської облради Олександр Пирожик розповів про те, як на його батьківському хуторі у селі Ягідне Турійського району "господарюють" бобри. Світлини з хутора оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нові сусіди облюбували хутір в глибинці, особливо тамтешні ставки. Але у родині у "боброві справи" не втручаються, бо вірять у народну мудрість: "Не чіпай бобра - додасться добра!"

"Вже другий рік поспіль на хутір поблизу Ягідного, де я народився, навідуються зимувати бобри. Риють біля ставків нори-зимівники, вимощують стежки між шуваром і очеретом, трохи знищують молоді верболози та осичину, виморюючи собі поживну деревину, щоб вижити, коли водне плесо скує крига... Бо ж кажуть (перефразую на позитив): не чіпай бобра - додасться добра! Цього добра від природи тут на всіх вистачить - і нам, людям, і ракам з карасями, і бджілкам з шершнями, й куницям із бобрами...", - розповідає депутат.

Останнім часом на Волині фіксують різке зростання популяції бобрів. Вони завдають значної шкоди штучним дамбам на водоймах. Якщо раніше натрапити на бобрів чи їхні зимівники можна було у північних районах Волині, то тепер вони - не дивина на кожній водоймі.
Хутір біля села Ягідне, де виріс Олександр Пирожик
Хутір біля села Ягідне, де виріс Олександр Пирожик
Такі зимівники бобри облаштували на місцевому ставку
Такі зимівники бобри облаштували на місцевому ставку
В очеретах - цілі боброві стежки
В очеретах - цілі боброві стежки
А молоді пагони - їм за делікатес!
А молоді пагони - їм за делікатес!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні