На Волині є музей, присвячений Дмитру Медвєдєву

6
3
На Волині є музей, присвячений Дмитру Медвєдєву
На Волині є музей присвячений російському партизану Дмитру Медвєдєву.

В урочищі Лопатень Ківерцівського району діє музей на честь "червоних"партизанів, - повідомляє Волинь Post.

Голова ківерцівської "Свободи" Анатолій Пушкін наголошує, що ще з часів існування СРСР музей був центром ідейної комуністичної обробки на Волині.

«Ким же був командир партизанського загону «Переможці» Дмитро Медведєв, якого чомусь досі вшановують у Ківерцівському районі? Це був росіянин, комуніст, який воював у складі Червоної армії. Ще з 1920 року Медведєв почав працювати чекістом.

У 1920-х роках він брав активну участь у придушенні українського повстанського руху проти російсько-більшовицького панування, за що навіть отримав золотий годинник і іменну вогнепальну зброю. Працював чекістом у різних містах України: Києві, Дніпрі, Херсоні, Бердичеві, Новограді-Волинському.

У 30-ті роки майбутній партизан, якого дехто ще й досі вшановує у Ківерцівському районі, займався фабрикуванням розстрільних кримінальних справ проти українців. На його руках кров сотень невинно вбитих наших співвітчизників. Потім Медведєв закінчив вищу школу НКВД СРСР. Працював тюремником в ГУЛАЗі», - розповів Анатолій Пушкін.

«Свободівець» зауважив, що у районній газеті з гордістю пишуть про те, що у Лопатинське урочище з 2008 року було проведено понад 700 екскурсій, а територію музею відвідали 17 тисяч осіб.

«Ось якій історії нас досі вчать. Ось який туризм проповідують. Я вважаю, що здійснювати екскурсії в Лопатинь можна лише з єдиною метою: ознайомлення туристів з особою Дмитра Медведєва і його злочинами проти українського народу», - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тим д...м з Свободи аби все ламати! То їм шкільний музей не подобається, тепер вже до іншого музею чіпляються... От мені цікаво, що пан Пушкін, як депутат Ківерцівської районної ради зробив корисного для району? І, до речі, з 2008 року музейний комплекс у Лопатні називається "Лопатенський музей лісу та партизанської слави"... якщо пан депутат не знає....
Відповісти
Обурена статтею!!! Що означає " що ще з часів існування СРСР музей був центром ідейної комуністичної обробки на Волині."Шановний депутате,Україна є незалежною ось уже 25 років, і говорити про залишки існування комуністичних елементів в Україні, а особливо на Волині, обурливо!!!!! Це, по-перше!!! По-друге, я неодноразово відвідувала Лопатень і жодного "возвеличення" Д. Медвєдєва чи інших партизан не помітила!!!! Екскурсовод без зайвих емоцій чи прихильностей розповідав про ті часи!!! Крім того, даний Комплекс дає можливість на власні очі побачити ті умови, в яких проживали партизани!! І це не картинки із сторінок " Історії України"( яка, до речі, за шкільною програмою не висвітлює на 100% правдиву українську історію), а наочний приклад перебігу історії Волині та і взагалі деяких подій Другової світової війни!!!! Далі, хотілося б нагадати шановному депутатові слова О. Довженко: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців» та М. Рильського "Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього". Тому ми повинні знати свою історію!!! А цей Комплекс є частинкою історіі Волині, місцем, яке активно відвідуюють туристи, і ніяких прославлень будь-кого чи будь-чого не помічають. А Вам, як депутату Ківерцівської районної ради потрібно не писати такі статті, а краще б зайнятися іншою громадською роботою, наприклад, допомогою школам, дитячим садочкам, дітям сиротам, та і взагалі іншими Вашими обов'язками. І на замітку, з минулого року Урочище Лопатень перейменоване на Лопатенський історико-природничий музейний комплекс!!!
Відповісти
Погоджуюся з думкою двох попередніх коментаторів. Музей є частинкою історії нашої Волині, улюбленим місцем багатьох відвідувачів, які приїєжєають сюди не лише 9 травня для вшанування пам'яті загиблих, а щоб побачити визначні пам'ятки волинської історії. Крім того, на мою думку, такі статті, як мінімум повинні писати історики, а не депутати районних рад, які повинні займатися своїми прямими обов'язками, а не критикувати музеї, в яких можливо і не були. Вважаю, що музей потрібно всіляко підтримувати та наділяти новими експонатами, особливо, землянками, які є наочним прикладом життя партизан. Щодо мого особистого ставлення до Музею, то я завжди радий, коли приїжджаю сюди: чудова природа, неймовірні краєвиди, цікаві експонати, а особливо землянки та піч. Користуючись нагодою хочу подякувати адміністрації Комплексу за такі враження та бажаю Вам побільше відвідувачів та поменше людей, які будуть перешкоджати існуванню музею!!!
Відповісти
Нашому шановному депутату на історію паралельно. В нього є власний інтерес до даного музею і він буде його відстоювати. Шо мали зробити по системі єдиних петіцій і робити все по бажанню народу, але ні ви там сидеть і ці ненормальні статті пишуть. Ви думайте благоустрій району, а вже потім раджу подумати про тих росіян які на Сході. Бо в нас виходить просто рай а нерайон, а депутати назнають шо робити ринулись шукати росіян з минулого століття.
Відповісти
Чергова спроба піару на 'декомунізації', вже навіть якось сумно...
Скільки часу ще наші політики будуть вважати народ собаками, яким тільки кістку дай!
Я пам'ятаю цей музей років так 7 назад і сьогодення- небо і земля, адміністрація кожен день працює над тим, щоб знаходитись там було комфортно і цікаво! Неперевершений музей лісу, хата 19 століття! Людину з 'цивілізації' це дуже розслабляє!
Вважаю, що ваша стаття є лише проявом вашої некомпетентності, а також показує ваш прямий інтерес до данного музею чи землі, так як немає диму без вогню!
І для довідки: раджу вам хоча б раз з'їздити на екскурсію, щоб почути на власні вуха, якій же нас історії вчать...
А взагалі ганьба таким псевдо просвітителям-політикам, ламати не будувати!
Займіться більш насущними справами, повірте волинян турбують інші речі, так хоч приїзджайте дрова колоти поможете)))
Бажаю, щоб журналіст в вас більше не просинався)
Без поваги, пані Оксана.
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/prorotstvo/proroctva-vid-vidomix-ekstrasensiv-ta-astrologiv.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/misyachnij-kalendar-dlya-posivu-na-zhovten-2018-roku-dlya-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-lyutomu-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/dopomoga-pri-narodzhenni-ditini.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні