--> Луцькі органи місцевого самоврядування - найпублічніші | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі органи місцевого самоврядування - найпублічніші

0
-7
Луцькі органи місцевого самоврядування - найпублічніші
Луцька міська рада посіла перше місце в Україні з публічності.

Сьогодні, 21 грудня, представник громадянської мережі “ОПОРА” Дмитро Безвербний, представив результати моніторингу рівня публічності та відкритості органів місцевого самоврядування, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Участь у заході взяли секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко та депутат Павло Данильчук.

Дмитро Безвербний розповів, що цього року враховували три компоненти, зокрема, публічність міського голови, виконавчих органів влади і депутатського корпусу.

Він розповів, що за результатами моніторингу Луцьк посів перше місце в Україні з результатами у 79 % публічності. Друге місце займає Івано-Франківськ, а третім став Київ. Найгірші ж показники у Дніпропетровська, Черкас і Запоріжжя.

Крім того, Луцький міський голова Микола Романюк за рівнем публічності став другим в Україні з показником 82%. Першу ж позицію зайняв Івано-Франківський міський голова.

Так у позитив Миколи Романюка Дмитро Безвербний зарахував особисте спілкування у мережі Facebook, наявність повних біографічних даних на сайті, оприлюднення декларації, регулярне висвітлення роботи, оперативну публікацію розпоряджень міського голови, використання системи електронних закупівель “Prozorro”, функціонування системи електронних петицій, наявність Статуту територіальної громади, врегульована процедура звітування мера перед громадою та багато іншого.

Рівень ж публічності органів міської ради становить 84 %. Зокрема, за його словами, на офіційному сайті є повні біографічні, контактні дані та декларації заступників мера, графік прийому громадян керівниками виконавчих органів, інформація щодо комунальних закладів, підприємств, установ, рішення виконавчого комітету, тощо.

Також високі показники публічності й у депутатів міської ради. Так, їхній показник 71 %. Минулоріч цей показник становив 56 %. До позитивних моментів Дмитро Безвербний відніс оприлюднений та якісний регламент міськради, наявність електронної системи голосування та відеотрансляція сесійних засідань, вільний доступ лучан на сесії та інші.

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко назвала позитивом такі хороші показники публічності. За її словами, попри це є ще багато над чим працювати. Вона наголосила, що міська рада активно впроваджує новації та є першою у багатьох всеукраїнських ініціативах.

Зокрема, вона, як приклад, навела систему електронних петицій, яку Луцька міська рада запровадила однією з перших ще до прийняття відповідного законодавчого акту.

Окрім того, в обласному центрі діє платформа “Відкрите місто”.

Відзначила Юлія Вусенко й активну роботу депутатського корпусу. Вона наголосила, що цього року було багато виїзних днів депутата та зустрічей із жителями. За її словами, наступного ж року міська рада мінятиме формат роботи, аби стати ще відкритішою для лучан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні