У Луцьку судили фіктивного бізнесмена

0
-4
У Луцьку судили фіктивного бізнесмена
45 річного лучанина покарали за фіктивне підприємництво.

Прокуратурою Волині підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення 45-річним мешканцем Луцька фіктивного підприємництва (ч.1 ст. 205 ККУ). Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У листопаді 2014 року чоловік погодився на пропозицію за винагороду в розмірі 2500 грн. зареєструвати на своє ім’я підприємство (юридичну особу). При цьому він не мав жодного наміру та можливості здійснювати підприємницьку діяльність.

У березні 2015 після залагодження усіх формальностей лучанин "на папері" став директором підприємства, яке нібито займалося торгівлею будматеріалами. У подальшому чоловік підписував фінансово-господарські документи, пов’язані з діяльністю фірми, та передавав іншій особі печатку підприємства.

Тим часом підприємливі зловмисники, прикриваючись "директором", як ширмою, займалися незаконною діяльністю, пов’язаною з експортом товарно-матеріальних цінностей за межі території України.

У ході досудового розслідування лучанин визнав свою винуватість у вчиненому, щиро розкаявся та сприяв розкриттю злочину.

Відтак суд визнав його винним у фіктивному підприємництві та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн.).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні