Луцькому в’язню, який зі зброєю втік з-під варти, вже готують камеру

0
-3
Луцькому в’язню, який зі зброєю втік з-під варти, вже готують камеру
На Волині судитимуть небезпечного злочинця, який утік з-під варти, та його пособницю

Зокрема, як повідомили у прес-службі прокуратури області, відомством скеровано до суду кримінальне провадження про вчинення низки злочинів 40-річним мешканцем Луцька.

Неодноразово судимого чоловіка обвинувачують у розбої, поєднаному з проникненням у житло; незаконному поводженні із вогнепальною зброєю та бойовими припасами; втечі з-під варти, а також втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 393, ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України).

Увечері 12 грудня минулого року зловмисник, змовившись зі ще кількома особами, вчинив розбійний напад з проникненням у житло в селі Коцюри Любомльського району. Попри те, що злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним нападникам, які поранили господаря будинку із вогнепальної зброї, не вдалося.

Будучи затриманим за цей злочин, чоловік, аби уникнути кримінальної відповідальності, здійснив втечу з-під варти.

Як уже відомо волинянам, уночі 16 вересня цього року, коли його з Луцького ІТТ доставили у лікарню в зв’язку зі скаргами на стан здоров'я, розбійник, заволодівши гранатою і пістолетом та погрожуючи їх застосуванням, змусив беззбройних конвоїрів не чинити йому опору та утік з-під варти.

Сприяли ж його втечі дружина та неповнолітня знайома, які і роздобули та підклали в потрібне місце в лікарні пістолет та гранату.

Нагадаємо, 17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, уже засуджено. Суд призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

Дружину ж розбійника нині обвинувачують у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 393 КК України) й подальшу її долю, як і подальшу долю її чоловіка, визначить суд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні