На Волині митників судитимуть за зловживання

0
-7
На Волині митників судитимуть за зловживання
У Волинській області викрили службових осіб міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС у зловживанні службовим становищем.

Як повідомили у прес-службі ГУНП, посадовці спричинили збитки державним інтересам через несплату обов’язкових митних і податкових платежів на суму понад 50 тис. грн. Прокуратурою Волинської області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.364 Кодексу України.

Зокрема, 17 грудня, працівники Управління захисту економіки у Волинській області під час відпрацювання прикордонної території зупинили автомобіль марки «Renault Trafik» під керуванням 18-річного жителя Ківерцівського району Волинської області під час в’їзду його на територію України із митної території МАПП «Ягодин».

Під час проведення візуального огляду вказаного транспортного засобу встановлено, що чоловік спільно із громадянином Республіки Польща через пункт пропуску «Ягодин» перевозив сільськогосподарську техніку, яка за офіційними митними документами була відображена як 100 кг брухту.

Під час проведення огляду місця події та при контрольному зважуванні вказаної продукції було встановлено, що її вага становила 555 кг. Окрім того вона не відповідає даним, які були зазначені в офіційних митних документах, виданих службовими особами МАПП «Ягодин».

Також з’ясовано, що вказаними вище громадянами фактично перевозилася вживана сільськогосподарська техніка, зокрема косарка, середня вартість якої на ринку становить близько 2 тис. доларів США.
Теги: митники
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні