--> У помешканнях волинян газовики знайшли 5 тисяч порушень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У помешканнях волинян газовики знайшли 5 тисяч порушень

0
-3
У помешканнях волинян газовики знайшли 5 тисяч порушень
Газовики перевірили чи правильно волиняни користуються газовими приладами.

Протягом 2016 року фахівці «Волиньгазу» провели планово-технічне обслуговування у близько 95 тисячах помешкань волинян, - повідомляє регіональна газова компанія "Волиньгаз".

Під час перевірок було виявили більше 5 тисяч порушень. Окрім того, працівникам «Волиньгазу» довелося відключити 658 газових приладів в оселях волинян, оскільки порушення становили загрозу для життя та здоров’я мешканців.

Фахівці «Волиньгазу» щоденно проводять планове технічне обслуговування у помешканнях волинян, обстежуючи на щільність внутрішньобудинкові газопроводи, перевіряють технічний стан газових приладів та апаратів, за необхідності ліквідовують виявлені витоки газу, відрегульовують та налагоджують роботу газових приладів, що допомагає ефективніше та ощадливіше використовувати блакитне паливо.

Як свідчить статистика, левова частка трагедій трапляються з вини самих споживачів, які нехтуючи власною безпекою та безпекою рідних, не дотримуються елементарних правил безпечної експлуатації газових приладів і вдаються до самостійного ремонту газового обладнання, встановлення або заміни газових приладів.

Зокрема, з початку року працівники «Волиньгазу» виявили більше 5 тисяч порушень з яких понад 2 тисячі ліквідували, 2,5 тисяч абонентів отримали приписи і 658 приладів газовики були змушені були відключити від газопостачання.

«Не рідко, бажаючи заощадити, деякі споживачі намагаються проводити самочинну газифікацію, заміну та ремонт газового обладнання, проводять перепланування приміщень, де встановлені газові прилади без погодження з газовою компанією. Довіряти ремонт і установку газових приладів треба працівникам газової компанії чи фахівцям, які мають відповідні дозволи на такі роботи», - розповідає технічний директор ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Не менш частим порушенням, виявленим газовиками є і нехтування споживачами перевіркою тяги та недотримання в належному стані димових та вентиляційних каналів.

Як свідчить статистика, найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє саме відсутність тяги. Натомість, цьогоріч лише 52% споживачів подбали про свою безпеку та надали до «Волиньгазу» відповідні акти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні