--> З нового року у Луцьку почнуть впроваджувати електронні квитки в транспорті | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З нового року у Луцьку почнуть впроваджувати електронні квитки в транспорті

4
-6
З нового року у Луцьку почнуть впроваджувати електронні квитки в транспорті
У тролейбусах Луцька почнуть встановлювати техобладнання для електронної оплати проїзду вже в січні 2017-го, так, восени новий принцип оплати вже буде діяти.

Втім, такі зміни депутати міської ради називають невдалим експериментом. Кажуть, це марнотратство бюджетних коштів, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Вже в березні 2017-го року, прогнозують посадовці Луцької міської ради, нова система має запрацювати, адже тендер на закупівлі обладнання відбувся, а з січня почнуть встановлювати обладнання.

Нагадаємо, ще на початку цього року директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк пропонував програму розвитку підприємства.


Згідно з нею, система електронної оплати за квитки мала вартувати 10-11 мільйонів гривень. Втім, у міськраді ухвалили програму розвитку підприємництва та транспорту, в якій передбачено на це 3,5 мільйона гривень.

Так, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко впевнений, що встановлення такої системи має свої плюси.

«Тендер закупівель уже відбувся. За січень-лютий техобладнання має бути встановлено, а в березні розпочне функціонувати. Це дасть три нових позитивних моменти. Перше, тролейбуси буде видно онлайн в інтернеті, що дозволить слідкувати за графіком руху. Друге – автоматичне озвучення зупинок, адже водії часто нехтують цим. Також буде облік та контроль, зокрема ми знатимемо скільки їздить пільговиків й стільки коштів будемо відшкодовувати для ЛПЕ», - пояснює Григоренко.

Зі слів посадовця, аби не було корупції, то квитки видаватимуть усім, навіть пільговикам, тільки останнім безплатні. Також Сергій Григоренко вважає, що новий принцип розрахунку не дасть можливості кондукторам класти собі в кишені гроші за продаж квитків. Більше того, додає посадовець, що контроль на лініях здійснюватимуть не працівники ЛПЕ, а незалежна від них організація.

Втім, великого оптимізму щодо нововведень не вбачає депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт. Ба більше, обранець громади такі ініціативи оцінює як марнотратство бюджетних коштів.

«Для того, аби підприємство почало ефективно працювати, кожен повинен якісно виконувати свою роботу, починаючи від касирів та водіїв і закінчуючи керівництвом. Не варто себе марно обнадіювати, тим, що електронний квиток значно покращить ситуацію на ЛПЕ. Кажуть, касири не зможуть обманути валідатор, втім, якщо керівники ЛПЕ досі не налагодили систему, аби касири не обманювали, то передавати квиток будуть і надалі.

Звісно, валідатор – річ потрібна, але на рівні всієї держави. Втім, ми біжимо поперед потяга. У нас же експериментальна версія, коли ж буде система загальнодержавна, то нашу доведеться теж змінювати на стандартну. А це все додаткові витрати з бюджету.

Пригадаймо, як два тижні з Привокзального району не їздили тролейбуси, бо була порвана лінія і її не могли вчасно відновити, але тепер в усіх тролейбусах будуть сучасні валідатори. Краще замість таких нововведень - привести до ладу електромережі», - коментує ситуацію Пустовіт.

Також депутат наголошує, що розмови про чіткий облік пільговиків – показник непрофесійності чиновників, мовляв, з міської казни щороку на це виділяють кошти й постає питання – на що. Зауважимо, що цього року вже виділили 20 мільйонів гривень.

Новаторство чи марнотратство – думки у посадовців та депутатів розходяться.

Тим часом, коли гроші витрачають на новації, працівникам не вистачає на зарплати, на це знову кошти беруть з кишень місцевих платників податків: з бюджету Луцька виділили 1,4 мільйона гривень на зарплату працівникам ЛПЕ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За кордоном у Європі це правило, а для Пустовіта марнотратство? :) Ну-ну... :)))
Відповісти
Гроші на вітер
Відповісти
А я рахую це дуже правильно.Відпадуть липові пенсіонери і буде повна картина пільговиків.А цей Пустоцвіт зі своєю думкою нікого не цікавить-він не належить до людей до яких потрібно дослухатися.Але ж ніхто не хоче обліку, бо важче буде красти.А крадуть всі безбожно.Не може такого бути,що всі пільгвики.Та зробіть,щоб їздили тілки ветерани праці і в кого пенсія 1400, а не ці у кого пенсія5000тисяч і пішов на неї в 45 років,або має групу,працює і він пільговик.Пільговики повинні бути люди похилого віку,яким виповнилося 60 років.
Відповісти
У Польщі дуже добре зробили, компостери електроні, купив білет в газетному кіоску, пробив вибило: дату/ час/ рік і білет не передасиш і кондуктор не потрібний і зарплату водієві збільшити один мінус прийдеться звільнити кондуктора
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні