--> Через збільшення викликів на Волині «швидка» не приїжджає, а консультує | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через збільшення викликів на Волині «швидка» не приїжджає, а консультує

0
2
Через збільшення викликів на Волині «швидка» не приїжджає, а консультує
У неділю, 18 грудня, лучанка Ольга Степанюк у дописі в соцмережі поскаржилася на роботу «швидкої допомоги»: на виклик до дитини із температурою 39,9 лікарі не приїхали, натомість – порадили пити парацетамол.

Повідомлення про цю подію почали активно коментувати волиняни, розповідаючи схожі історії.

«Накінець то хтось підняв цю тему! Швидка відмовилася приїхати до моєї мами, тому що на той момент вона не могла дати згоди на проведення маніпуляцій (чи як сказати) щодо неї. Я викликала швидку вперше в житті і в мене був просто шок! Зразу ж я звернулася в поліцію стосовно дій диспетчера швидкої, все до одного місця. Так що, люди, в цій країні, з таким відношення до нас своїх же українців, нам і ворога не треба. І в 21 столітті ми лишаємося наодинці з нашими проблемами. Ось що я зрозуміла за 5 хвилин спілкування з швидкою і поліцією», – розповіла лучанка Жанна Блоцька.

У волинському центрі екстреної медичної допомоги пояснили: кількість викликів збільшилася, тож в екстрених випадках «швидка» приїжджає, а не в термінових – лікар надає консультацію телефоном.

«Взагалі відмовити у виїзді не могли. Якщо «швидка» не виїжджає, або навіть і виїжджає, то спершу надається консультація, що треба прийняти, які лікарські засоби. Якщо сказали, які засоби прийняти і стало легше – могли і не приїжджати», – пояснює заступник головного лікаря Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Валентина Ревуха.

Також медик роз’яснила: висока температура буває різною, і не обов’язково є приводом для приїзду лікарів.

«Може бути температура 39 і нормально переноситись. А можуть при такій температурі бути судоми чи гіпертермічний синдром. Звичайно, в таких випадках їде бригада. Диспетчер розпитує і за інформацією визначає, чи це екстрений виклик», – зауважила медик.

За її словами, в останні дні суттєво збільшилася кількість викликів, тож чергові бригади не справляються виїжджати за першим дзвінком. Якщо в середньому на Волині в день буває 500 викликів, то за останні дні – понад 700. Наразі на території області працює 71 бригада.

Передрук заборонений.
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні