«Піккардійська Терція» у Луцьку: захоплення, сльози та оплески

0
1
«Піккардійська Терція» у Луцьку: захоплення, сльози та оплески
До Луцька з новою програмою «Лети...» завітав Вокально-інструментальний колектив «Піккардійська Терція»

Лучани мали змогу почути їх на сцені Волинського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка. Саме мешканці Луцька стали одними з першими, хто почув нові пісні «піккардійців», які незабаром увійдуть до п’ятнадцятого за рахунком альбому.

У рамках всеукраїнського туру акапельний гурт завітав до Луцька 13 грудня.

На початку виступу з вітальним словом «піккардійці» вийшли на сцену, звідки подякували всім присутнім у залі учасникам АТО, що боронять Батьківщину, й побажали усім пораненим швидкого одужання.

Потому вокалісти привітали всіх Андріїв та Андріан з Днем ангела та у подарунок їм виконали музичну композицію.

Коли ж зі сцени зазвучала пісня «Гей, пливе кача…», то весь зал піднявся, люди плакали, не стримуючи сліз. Адже саме ця композиція, яка лунала в пам'ять про загиблих героїв Небесної сотні та воїнів АТО, стала символом прощання з героями, які поклали свої життя за Україну.


Після виступу зал довго аплодував і не хотів відпускати гурт зі сцени.

Соліст гурту «Піккардійська терція» Андрій Капраль подякував присутнім за щирий прийом та побажав усім миру і процвітання.

«Дякую за теплий прийом. Кожен раз, коли ми їдемо до Луцька, це ніби ми їдемо до себе додому. Ми любимо Вас. Дякую, що ви такі, які є. Хай Бог усіх благословить, щоб ми були здорові та мудрі, що ми процвітали, і війна нарешті завершилася. Ми об'їздили добре по глобусу й побачили, що Україна, наша земля, - найкраща», - наголосив Капраль.

Варто додати, що у репертуарі «Піккардійської Терції» - понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур.

Серед гостей концерту був і лучанин Антон. Юнак розповідає, що музика «піккардійців» для нього особлива, вона нагадує про буремні часи Майдану, адже сам він був у той час в Києві і приймав активну участь у тих подіях.

«Прикро, що в Луцьку вони виступають лише раз на рік, мені дуже подобається цей колектив. З їхньою творчістю я познайомився під час Майдану. Коли вони співають, то аж душу проймає наскрізь, емоції переповнюють», - розповідає хлопець.

Музиканти пообіцяли, що наступного разу приїдуть в Луцьк у жовтні.

Панафідін Вадим

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні