Волинські депутати проситимуть Кабмін накласти мораторій на здорожчання компослуг

0
-1
Волинські депутати проситимуть Кабмін накласти мораторій на здорожчання компослуг
Волинські депутати хочуть надіслати в Кабінет Міністрів України звернення щодо несправедливої ціни за газ та комунальні послуги в нинішньому опалювальному сезоні. Аналогічні звернення вже надсилали до Кабміну з інших обласних рад.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 13-го грудня, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

У ньому депутати Волиньради вимагатимуть від Кабміну заборонити з жовтня 2016 року арешт майна боржників за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг; встановити з жовтня 2016 року мораторій на підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги для населення; встановити прозорий механізм ціноутворення на тарифи за житлово-комунальні послуги.

Подаємо витяг зі звернення:

«Ситуація з оплатою за спожитий газ та енергоносії доходить до критичного моменту. Платоспроможність населення зменшується через невеликі заробітні плати та пенсії.

Необґрунтоване підвищення тарифів на газ та інші комунальні послуги для населення доведе мешканців до тотального зубожіння. Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема, газопостачання, матиме катастрофічний вплив на рівень та умови життя більшої частини населення».

Більше того, на думку депутата Сергія Слабенка, українці платять комунальні не за прозорим розрахунком, що в інтересах бізнес-гігантів.

«Окрім моратою на підвищення цін, потрібно провести перерахунок сплати за газ та світло, бо вони були сформовані за комерційними інтересами монополістів і не вмотивовані для населення», - наголосив Слабенко.

На завершення обговорення учасники зібрання вирішили визнати підняття цін і тарифів на газ та житлово-комунальні послуги необґрунтованими й рекомендують таке звернення ухвалити під час чергового сесійного засідання.

Зауважимо, що аналогічне звернення вже ухвалили й надіслали в Кабмін депутати Львівської обласної ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні