Новорічне містечко, ілюмінація та масові гуляння. План заходів у Луцьку

1
-1
Новорічне містечко, ілюмінація та масові гуляння. План заходів у Луцьку
У Луцьку сформували план заходів на новорічно-різдвяні свята.

Зокрема, як повідомила начальник організаційного відділу Олена Барська, з метою організації та проведення новорічно-різдвяних свят у грудні 2016 р. – січні 2017 р., створення належних умов для відпочинку лучан і гостей та формування позитивного іміджу міста розпорядженням міського голови від 29 листопада 2016 року № 607 керівникам виконавчих органів, підприємств, установ та організацій міста встановлено ряд завдань. Про це йдеться на сайті Луцької міськради

Що стосується підготовки міста до свят: на Театральному майдані традиційно буде встановлено новорічне містечко, однак, матиме дещо оновлений вигляд; буде проведено святкове оформлення площ та великих майданів у мікрорайонах міста та Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки; планується до 19 грудня оновити святкову ілюмінацію на Театральному майдані та проспекті Волі.

Для зручності громадян, у новорічну ніч цілодобово працюватиме громадський транспорт.

У свою чергу, начальник управління культури Тетяна Гнатів наголосила, що закладами культури міста підготовлено більше 70 новорічно-різдвяних заходів.

У бібліотечних закладах та закладах клубного типу реалізацію таких заходів уже розпочато. Відбуваються майстер-класи з виготовлення новорічних сувенірів, народознавчі та інформаційні години, книжкові виставки тощо. В обласній універсальній науковій бібліотеці триває реалізація проекту «Фабрика Святого Миколая».

16 грудня в арт-галереї «Луцьк» відкривається виставка-презентація «Янголи співають-Різдво зустрічають», де власні роботи презентуватимуть майстри народного мистецтва, кожен охочий при допомозі майстра зможе тут виготовити різдвяний оберіг.

В рамках проекту «Різдвяна майстерня» передбачено проведення благодійних майстер-класів для дітей, які належать до соціально-незахищених категорій.

Традиційно театралізоване дійство засвічення головної ялинки міста відбудеться 19 грудня о 16 год.

9 січня відбудеться фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», де вертепні вистави представлятимуть колективи закладів культури, загальноосвітніх закладів, а також громадські та релігійні організації.

14-15 січня заплановано проведення етно-фестивалю «Різдво у Луцьку». Родзинкою цьогорічного фестивалю будуть колоритні гурти колядників з Карпат, Польщі та Білорусі. В рамках фестивалю відбудеться святково-обрядове дійство «Три празники в гості», мистецький проект «Коляда з Тетяною Ціхоцькою», концерт камерного оркестру «ConMoto» музичної школи №2.

19 січня у Палаці культури відбудеться фестиваль «Різдвяні піснеспіви», а у мікрорайоні Теремно – традиційне свято «На Йордан вода цілюща».

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан наголосила, що новорічно-різдвяний цикл розпочнеться з благодійної акції «Миколай пам’ятає про всіх».

За її словами, особливу увагу приділяють і дітям загиблих учасників АТО. Цього року акціонерне товариство «СКФ Україна» виділило 120 тис. гривень на придбання подарунків. 19 грудня у день Святого Миколая 18 дітей загиблих учасників АТО отримають велосипеди провідних марок Pride, Ranger, та 55 дітей (дітей загиблих учасників АТО та дітей з сімей інвалідів АТО) побувають на Президентській ялинці, відвідають Київський зоопарк.

Вже вдесяте пройде благодійна акція «Фабрика св. Миколая» - «Миколай про тебе не забуде 2016» у партнерстві з ГО «Автомайдан Волині». Цього року у Палаці учнівської молоді 250 дітей отримають подарунки, які надійшли від небайдужих лучан та сформовані волонтерами - помічниками Святого Миколая.

Ліна Галан зазначила, що цього року Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відкриває майстерню «Різдвяна феєрія». Впродовж грудня-січня матимемо змогу запрошувати дітей на майстер-класи, арт-зони та хвилинки творчості. Діти виготовлятимуть новорічно-різдвяну атрибутику, займатимуться миловарінням та художнім розписом.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Юрій Волинець наголосив, що очолюване ним управління та комунальний заклад “Луцький міський центр фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” організовують і проводять святкові спортивно-масові заходи.

16-17 грудня в спортивному залі Луцького НВК “ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей” (вул. Станіславського, 52 а) відбудуться змагання з футзалу (серед юнаків 2004 р.н. і молодші) між командами V групи (команди комунального закладу “Луцький МЦФЗН “Спорт для всіх”) за програмою Спартакіади міста 2016 року.

17 грудня любителі екстремальних видів спорту в спортивному залі Луцької ЗОШ І-ІІ ст. №11- колегіум виборюватимуть звання найсилніших у відкритому чемпіонаті міста Луцька зі скелелазіння до Дня Святого Миколая.

17-18 грудня у приміщенні “Біла тура” (вул. Будівельників, 11) пройде відкритий турнір з шахів серед юнаків та дівчат до Дня Святого Миколая.

Також, 17-18 грудня в місто завітають ветерани футболу на традиційний новорічний ветеранський турнір з футзалу “Дружба без кордонів”, який проходитиме в спортивному комплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (проспект Президента Грушевського, 2 Б), а це - вісім ветеранських команд з Республіки Польща (м. Хелм, м. Грубешов), Білорусії (м.Брест, м.Береза), міст Львова, Володимира Волинського, Ковеля.

20 грудня в спортивному залі НВК “Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів — правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою” (вул. Дубнівська, 32) для вихованців навчального закладу будуть організовані змагання “Веселі старти” в рамках Всеукраїнської акції “Ти зможеш, якщо зміг я!”, присвячені Дню Святого Миколая.21-22 грудня в спортзалі Луцького НВК “ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей” (вул. Станіславського, 52 а) буде проведено Новорічний турнір з волейболу серед юнаків.

22-23 грудня на базі КЗ “СДЮСШОР плавання Луцької міської ради” (проспект Грушевського, 2А) відбудеться відкритий міжнародний турнір з плавання “Новорічний приз”, присвячений 45-річчю відкриття плавального басейну, на який планується приїзд польських та білоруських спортсменів.

Також 22-23 грудня в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою пройдуть завершальні змагання за програмою Спартакіада міста 2016 з футзалу серед команд І групи (підприємства, установи та організації).

24 грудня запрошуємо лучан та гостей міста на традиційний відкритий благодійний турнір з гімнастики художньої, присвячений Дню Святого Миколая, який відбудеться в спорткомплексі СНУ ім. Лесі Українки (п-кт Грушевського, 2 Б). За кошти, зібрані під час змагань, буде придбано медичне обладнання для учнів Луцького навчально-реабілітаційного центру.

25 грудня в приміщенні “Біла тура” (вул. Будівельників, 11) боротьбу за нагороди вестимуть спортсмени за супер Кубок м. Луцька з шашок, присвячений новорічно-різдвяним святам.

9-11 січня 2016 року в спортивно-розважальному комплексі “Адреналін — сіті” (вул.Карбишева, 1) 32 команди різних вікових груп з різних регіонів України боротимуться у традиційному новорічному Кубку ФК “Адреналін — 2016” з міні-футболу.

12-13 січня ковзанка “Снігова королева” (вул. В'ячеслава Чорновола, 3) прийме учасників турніру хокею з шайбою “Золота шайба” серед команд КЗ “Луцький МЦФЗН “Спорт для всіх”.

18 і 25 грудня в приміщеннях КЗ “Луцький МЦФЗН “Спорт для всіх” “Стріла” (б-р. Дружби Народів, 13а), “Атлет” (вул. Степана Бандери, 13) та фітнес-центру “Інтер-Атлетика” (вул. Єршова, 11) збиратимуться учасники загальноміської акції “Ранкова гімнастика для всіх”, на яку запрошуємо активних любителів здорового способу життя.

Про заходи, які організовуватимуть у закладах освіти, розповів начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що необхідно активізувати роботу з підготовки заходів, аби створити людям святковий настрій. За його словами, повинен бути сформований графік чергування, адже у разі виникнення аварійних ситуацій їх можна буде оперативно ліквідувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Куди б то дитину повести на Різдво.......хоч на футбол, хоч на шахмати....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні