--> На Волині вилучили контрафакту на 24 мільйони | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині вилучили контрафакту на 24 мільйони

0
3
На Волині вилучили контрафакту на 24 мільйони
Цьогоріч правоохоронці області розслідували 42 кримінальних провадженнях про контрафакт. В межах досудового розслідування з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму близько 24 млн. грн.

Про це йшлося на спільній нараді керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено питання протидії незаконному обігу підакцизних товарів, у тому числі їх контрабандному переміщенню через державний кордон, - повідомляє прес-служба Волинської прокуратури.

Виступаючи перед учасниками наради, прокурор Волинської області Максим Киричук наголосив, що незаконний обіг підакцизних товарів загрожує економічній безпеці держави. Такі протиправні діяння призводять до надходження на ринок недоброякісного товару, порушення прав споживачів, шкодять здоров’ю та життю людей і сприяють формуванню кримінального ринку підакцизних товарів.

В рази збільшилась кількість вилучених в області незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів (дизельне паливо, бензин, газ) - наразі це близько 140 000 літрів.

Загалом до суду скеровано 12 кримінальних проваджень про незаконні дії із підакцизними товарами, за результатами розгляду яких судами постановлено обвинувальні вироки.

Незадовільним в окремих випадках є стан досудового розслідування слідчими ГУ ДФС у Волинській області та органів поліції кримінальних проваджень в сфері незаконному обігу підакцизних товарів.
Цьогоріч не виявлено жодної організованої групи чи злочинної організації в цій сфері.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні