--> На польському кордоні українців оштрафували за тризуб | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На польському кордоні українців оштрафували за тризуб

2
6
На польському кордоні українців оштрафували за тризуб
Польський прикордонник оштрафував українське подружжя за український герб на автомобілі. Українці заплатили 100 злотих штрафу, але тризуб не зняли.

Інцидент трапився на пропускному пункті Смільниця-Кросцєнко на кордоні Польщі, - повідомляє "Високий Замок".

Подружжя Володимира і Світлани Проників - у пошуках заробітку поїхали за кордон. Жили і працювали у Португалії, потім перебралися до Франції, оселилися у тамтешньому Бордо.

Про батьківщину не забувають, часто навідуються у рідні краї, де живуть їхні діти (для них і заробляють у чужині копійку!). Про Україну-неньку нагадує їм і наклейка із золотим тризубом, яку прилаштували на багажнику свого автомобіля (купили і зареєстрували його у Франції).

Якраз навколо нашого державного герба і сталася неприємна подія під час перетину кордону з Польщею, через яку Проники їхали у Бордо.

"Польський “страж гранічний”, глянувши на наше авто, відразу заметушився", – згадує пані Світлана.

"Сказав чоловікові за кермом, що у нас не все гаразд з машиною. Подумала собі: що раптом сталося? А він вказав на тризуб на багажнику. Мовляв, у Польщі закон це забороняє".

Пані Світлана, що називається, почала “тиснути на мораль”. Розповідала, що недалеко від неї у Бордо живе поляк, який має власну крамничку, на якій польські написи, є і авто, яке обклеєне орлами-гербами Жечі Посполитої. Однак нікому ця символіка не створює проблем, ніхто з місцевої влади за це не карає. Непохитного прикордонника такі аргументи не переконали.

Проники були шоковані вимогою зняти тризуб. Адже їздили з ним своїм “французьким” авто через польський кордон не раз, і ніколи їм за це ніхто не дорікав.

Українське подружжя Проників знімати тризуб відмовилося — тож змушене було сплатити 100 злотих штрафу.

Світлана Проник каже, що грошей шкода не було, йшлося про принцип.

"Ми з чоловіком сприйняли вимогу зняти державний герб як зневагу. Вирішили заплатити штраф, але не знімати нашу святиню", - зазначає жінка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні