--> Луцькі медичні чиновники назвали «добровільно-примусові» внески - законними | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі медичні чиновники назвали «добровільно-примусові» внески - законними

4
1
Луцькі медичні чиновники назвали «добровільно-примусові» внески - законними
У Луцькій дитячій поліклініці благодійні внески збираються відповідно до законодавства і є добровільними, а не примусовими.

Про це повідомило управління охорони здоров’я Луцької міської ради у відповідь на запит, - повідомляє виданн Четверта влада.

Після опублікованого матеріалу «Самозапис, безнадійність та нахабство – це дитяча поліклініка у Луцьку» журналіст попросила медиків відповісти на запитання про вимагання оплати до муніципальної каси у дитячій поліклініці та про нормативні документи, які передбачають проведення самозапису на прийом до лікарів.

Чиновники повідомили, що в дитячому медичному закладі все робиться законно. Благодійні внески залучають відповідно до закону України «Основи законодавства про охорону здоров’я», Бюджетного кодексу України та Закону україни «Про благодійництво та благодійні організації». При цьому чиновники вказують, що такі внески є добровільними, а не примусовими:


Однак така вимога медиків щодо оплати за послуги є протизаконною. На цьому наголошує керівник юридичного департаменту Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Ольга Скорина у коментарі до матеріалу «Лікуємось добровільно, платимо – примусово: як збирають кошти у медзакладах Луцька».

Зокрема стаття 184 Кримінального кодексу України передбачає, що незаконна вимога оплати за надання медичної допомоги в державних чи комунальних закладах охорони здоров’я карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом терміном до шести місяців.

Щодо системи самозапису, то чиновники запевнюють, що така система успішно функціонує у містах із великою кількістю населення, аби запобігти некерованому потоку хворих та виникненню конфліктних ситуацій. А попередній запис на лабораторні обстеження поширюється лише на планові та профілактичні огляди школярів.

Обстеження хворих дітей відбувається у звичайному режимі відповідно до вказаної лікарем дати скерування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та шо там та дитяча поліклініка, Ви подивіться що твориться у ліцькій міській лікарні. Там головний лікар Духневич собі за ці кошти маетків набудувала аж цілих шість і вся родина її за ці гроші живуть.
Відповісти
...а тебе жаба давить?
Відповісти
мразь ти папік.
Відповісти
чиновникам палати окремі і лікування за рахунок наших внесків.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні