--> Керівництво «Адреналін-Сіті» заперечує продаж комплексу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Керівництво «Адреналін-Сіті» заперечує продаж комплексу

1
4
Керівництво «Адреналін-Сіті» заперечує продаж комплексу
«Адреналін-Сіті» вже не продають. Керівництво веде діалог з банком.
Про це пише видання Конкурент.

Нагадаємо, що оголошення про продаж приміщень, де розташовується спортивно-розважальний комплекс "Адреналін Сіті", з'явилося днями на одному з ріелторських сайтів.

Сім споруд загальною площею 24,3 тисячі метрів квадратних, розміщених на вулиці Карбишева, 1, виставили на продаж представники банку "Райффайзен Банк Аваль". Оцінили їх у 25 мільйонів гривень.

Справа в тому, що приватне підприємство "Продінвестфонд", яке контролює спортивно-розважальний комплекс, свого часу уклало з банком кредитну угоду. Згідно з нею "Райффайзен Банк Авалю" було передано в іпотеку будівлі, що входять до "Адреналін Сіті". Оскільки фінансова установа наважилася на продаж цих споруд, то очевидно, що підприємство своїх боргових зобов'язань досі не виконало.

Тим не менше, 7 грудня оголошення про продаж було знято з сайту з таким поясненням: "Цей об'єкт вже придбаний чи знятий в оренду".


Керівництво "адреналіну" у коментарі "Конкуренту" пояснило, що в них з банком виникла позиційна дискусія, яку найближчим часом буде розв'язано. Крім того, в "Адреналін Сіті" запевнили, що оголошення невдовзі зникне з ріелторського сайту.

КОРОТКА ПЕРЕДІСТОРІЯ

Вже декілька років між банком з однієї сторони та приватним підприємством "Продінвестфонд" з іншої тривають судові розбірки.

Ще у квітні 2007 року між сторонами було укладено генеральну кредитну угоду. На її підставі у 2008 році кредит отримало підприємство "Продінвестфонд. У 2011 році – споріднена йому фірма "Волвест-М".

В рамках угоди банку було передано в іпотеку комплекс споруд колишнього заводу з семи об'єктів, зокрема будівлі транспортного цеху, головного корпусу цеху взуттєвого картону, центрального розподільчого пункту, двох насосних станцій, насосної установки свіжої води та котельні.

Очевидно, що "Продінвестфонд" й "Волвест-М" протягом тривалого часу не повертали кредитних коштів, оскільки у серпні 2014 року банк звернувся до суду з вимагою стягнути з боржників близько 21 мільйона гривень.

У вересні 2016 року розмір позовних вимог зріс до 27 мільйонів 760 тисяч гривень. З них орієнтовно 16,5 мільйона – заборгованість за тілом кредиту; 8,6 мільйона – заборгованість за відсотками; 1,5 мільйона – пеня за порушення строків сплати кредиту і 1,2 мільйона – пеня за порушення строків сплати відсотків.

Останній судовий процес між банком та приватним підприємством "Продінвестфонд" відбувся в Господарському суді Волинської області 23 листопада 2016 року. На ньому представник компанії повідомив про те, що вони ведуть переговори з "Райффайзен Банк Авальом" щодо врегулювання суперечки.

Розгляд справи, з огляду на це, відклали на 12 грудня 2016 року.

ДОВІДКОВО:

Судячи з інформації з єдиного державного реєстру юридичних осіб, приватні підприємства "Продінвестфонд" та Волвест-М" є спорідненими між собою. Про це свідчить спільне місцезнаходження: Луцький район, село Зміїнець, вулиця Березова, будинок 22, а також спільний керівник – Мордик Ірина Віталіївна.

Засновником "Продінвестфонду" вказана компанія "Грегсон Груп ЛТД". Бенефіціаром – Джеймс Джиліан Терезія з міста Чарльзтаун федерації Сент-Кіттс і Невіс.

Розмір статутного капіталу: 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Щодо підприємства "Волвест-М", то його засновником зазначений генеральний директор інвестиційної компанії Volwest Group Супрунюк Сергій Михайлович.

Розмір статутного капіталу – 4 мільйона 200 тисяч гривень.

Автор:Василь БІДУН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Полішуки через оффшори кинули вкладників банку на 27 мільйонів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні