--> Волинський перинатальний, як предвиборча агітка, - Імберовський | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський перинатальний, як предвиборча агітка, - Імберовський

0
-3
Волинський перинатальний, як предвиборча агітка, - Імберовський
Депутат облради закликає перевіряти ефективність використання коштів, призначених на будівництво Луцького перинатального центру.

Про це Михайло Імберовський написав у блозі на Волинь24.

"Я підтримую добудову і завжди виступаю за будівництво інфраструктурних об`єктів, які потрібні громаді, але хочеться вірити, що вони дійсно потрібні, що під це проведені необхідні дослідження і розрахунки і гроші на їх будівництво витрачаються розумно і ефективно. Але один із компонентів роботи депутата – жорсткий контроль коштів", - пише Імберовський.

Депутат пише, що є докази неефективного використання коштів.

"Представники Рахункової палати України у червні 2015-го року зізналися у відповіді прем’єру Яценюку, що «внаслідок незабезпечення Держінвестпроектом та місцевими держадміністраціями належного управління коштами державного бюджету, спрямованими на будівництво Центрів у Волинській, Запорізькій, Львівській, Тернопільській, Черкаській та Чернівецькій областях, допущено неефективне управління коштами і їх використання на суму 257,1 млн. гривень», - додає він.

Михайло Імберовський вважає, що зараз головне завдання розуміти чи має управління охорони здоров`я розрахунки, наскільки потрібен такий великий центр для Волині, скільки планується там приймати пацієнтів, яка територіальна охопленість цього центру, скільки там має бути ліжко-місць, скільки лікарів там працюватиме.

"Звучить цифра 55 мільйонів, які мали виділити на центр у 2016 році. Але де гарантії, що ми знову не наступимо на граблі «неефективного управління коштами»? Адже сумнівне використання коштів є і зараз", - розмірковує депутат.

Михайло Імберовський говорить, що йдеться про десятки мільйонів гривень, які планують вкладати, тому треба чітко розуміти, як їх планують витрачати.

"Бо зараз складається враження, що цей центр – передвиборча агітка кількох попередніх влад і ще й цієї", - додає він.

Нагадаємо, народні обранці від Волині підписали звернення до Прем'єр-міністра України щодо виділення коштів на добудову перинатального центру в Луцьку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні