--> В Устилузі «блатні» і «рішали» влаштовують «гарячі» перегони | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Устилузі «блатні» і «рішали» влаштовують «гарячі» перегони

0
4
В Устилузі «блатні» і «рішали» влаштовують «гарячі» перегони
Активісти, які контролюють чергу на пункті пропуску "Устилуг" розповіли про те, як вони "воюють" з блатними і "рішалами".

Віднедавна чергу на пункті пропуску "Устилуг" контролюють активісти. Тільки згодом вони зрозуміли, що вийшли на тернисту стежку свого роду «війни» з блатними та рішалами, які донедавна без зайвих зусиль “пролітали” сервісну зону та без перешкод мчали в омріяну Європу, - пише Володимир Медіа.

Тепер ті, хто ніколи не стояв у чергах беруться домовлятися із активістами, які вперто не йдуть ні на які перемовини. І цим самим вони налаштували проти себе всю ту “блатну еліту”.

Кілька днів тому активісти знову потрапили “під роздачу” черговому блатному, який хотів будь-що проігнорувати порядки, встановлені устилузькими активістами.

Виявляється, працівник прокуратури міста Нововолинська, котрому донедавна не було жодної перешкоди у перетині кордону, спершу хотів підкупити активістів, аби оминути чергу, а отримавши відмову – рвонув через Устилуг прямісінько до брами.

Довелося викликати міського голову Віктора Поліщука та голову райради Романа Гука, аби вгамувати розлюченого представника правоохоронних органів. Весь процес “приборкання” активісти знімали на телефон.

Наступного дня дане відео потрапило до рук керівників установи, де працював бешкетник. Як розповіла одна із членів громадського формування, до вечора 5 грудня цей страж порядку, ніби то, вже був звільнений з посади.

Про будні громадського контролю вже можна писати цілі детективи, – переконують устилузькі активісти.

"Нам постійно погрожують, провокують бійки, пропонують гроші… І дуже прикро, що йдучи на поступки інвалідам, вагітним жінкам, пускаючи їх першочергово, наступного дня ті ж самі «вдячні» туристи у соціальних мережах поливають нас брудом. Тому тепер для таких писак, які тицяють усілякі довідки, не буде ніяких поблажок. Усі в чергу!", - розповідають активісти.

Активісти також розповідають, що їх почали перевіряти всілякі антикорупційні структури, вивертаючи кишені та шукаючи компромат. Кажуть, тепер навіть яблуком чи цукеркою страшно пригоститись.

Проте члени громадського формування стверджують, що стоятимуть до того часу, поки в Устилузі не буде створено муніципальну поліцію.

До того ж, серед активістів є достойні молоді люди, які у подальшому планують працювати вже в новоствореній структурі. Вони настільки налагодили роботу, що за зміну обслуговуються вдвічі більше автомобілів, як до того часу прикордонники.

Найгірше, зазначають активісти, що коли все починалося, усі обіцяли співпрацю. Зараз її не те що не видно, а ще й палки в колеса дехто із силових структур вставляє.

Активісти розповідають, що міський голова Устилуга Віктор Поліщук обладнав для них стаціонарний пункт, привіз обігрівач, іноді забезпечує їх гарячим чаєм та кавою.

У майбутньому в прикордонному містечку планують створити ( на умовах співфінансування) муніципальний загін, який в подальшому забезпечуватиме порядок на сервісній зоні. Тому усі надіються, що згодом напруга на одному із пунктів пропуску спаде та все стане на свої місця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні