--> «Житлобуд» відсудив у луцького «політеху» більше мільйона за їдальню | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Житлобуд» відсудив у луцького «політеху» більше мільйона за їдальню

2
7
«Житлобуд» відсудив у луцького «політеху» більше мільйона за їдальню
ПП "Житлобуд – 1" відсудив у Луцького національного технічного університету понад 1 мільйон гривень заборгованості за зроблену роботу.

Співпрацював університет з "Житлобудом -1" за договором будівельного підряду, який підписали ще у 2008 році. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Волинської області від 23 листопада, - повідомляє видання Конкурент.

Як стало відомо, фірма та університет у 2008 підписали договір та кошторис на договірну ціну 3 831 582 гривень. Однак в 2011 через відсутність бюджетного фінансування вони підписали додаткову угоду, в якій змінили термін виконання робіт до 30 грудня 2015 року і не погодили договірну ціну.

В період з 2008 року по липень 2012 року "Житлобуд-1" все ж реконструював кафе "Меридіан" під учбово-лабораторний корпус ЛНТУ. Вартувала ця реконструкція 1 257 962 гривень, яку й заборгував університет.

В суді представник від університету заперечував позовні вимоги, спираючись на те, що вони не передавали фірмі будівельний майданчик та технічну документацію для реконструкції учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ. Саме тому без цих документів "Житлобуд -1" не міг виконувати роботи за договором будівельного підряду.

"Про існування актів приймання виконаних будівельних робіт за березень-липень 2012 року та додаткової угоди №1 від 21.04.2014 року до договору будівельного підряду №19/08-244-гв від 30.05.2008 року Луцький НТУ дізнався з позовної заяви про стягнення заборгованості за виконані роботи", – йдеться в рішенні.

В суді виявилось, що угоду та акти виконаних робіт підписував проректор ЛНТУ, який, згідно з контрактом від 24.12.2009 року, не мав таких повноважень, також на підписання додаткової угоди йому не видавалась довіреність, а додаткова угода скріплена печаткою, яка не існувала на момент її укладання, а почала діяти лише з 16.04.2013 року; угода не зареєстрована ні у юридичному відділі ЛНТУ, ні у казначействі.

При новому розгляді справи ухвалою суду призначено судово-товарознавчу, будівельно-технічну експертизу, в зв'язку з чим провадження у справі було зупинено.

На розгляд експертизи ставились питання:

– чи були фактично виконані ПП "Житлобуд-1" роботи за договором підряду на загальну суму 1 257 962 гривень;

– чи відповідають підрядні роботи, відображені в актах виконаних робіт та довідках, локальному кошторису до договору будівельного підряду.

Експертиза надала позитивний висновок по реконструкції кафе "Меридіан", згідно з яким робочий проект рекомендується до затвердження в його проектних показниках.

Суд дійшов висновку, що роботи виконувались з врахуванням додаткової угоди, строк дії якої продовжено до 30 грудня 2015 року. Тому вирішив позов задовольнити повністю і стягнути з ЛНТУ на користь ПП "Житлобуд -1" 1 257 962 гривень заборгованості.

Довідково:

ПП "Житлобуд-1" зареєстроване за адресою: м. Луцьк, Київський Майдан, 11/14. розмір статуного капіталу – 2 тисячі гривень, засновник Ліпша Олександр Ростиславович.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До відома. Власником Житлобуду - 1 є Олександр Товстенюк.А цьому все з рук зійде. Ось побачите - прокуратура не буде відстоювати державні кошти. Все " вирішили".
Відповісти
На підставі яких документів власник ПП "Житлобуд -1" Товстенюк Олександр ? Яке відношення має прокуратура до господарчого спору ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні