--> «Луцьктепло» звинувачують у використанні рабської праці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Луцьктепло» звинувачують у використанні рабської праці

2
-1
«Луцьктепло» звинувачують у використанні рабської праці
Працівники котельні на Карбишева, перейшовши на роботу в «Луцьктепло», не зможуть звільнятися без дозволу адміністрації підприємства, - вважають в ТзОВ «Захід ТЕГ».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 6 грудня, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Депутати розглянули звернення ТзОВ «Західна теплоенергетична група» щодо переведення працівників котельні на Карбишева на ДКП «Луцьктепло». Так, питання раніше піднімали у рамках обговорення договору про передачу контролю над котельнею та виробництва тепла ДКП «Луцьктепло».

Директор ТзОВ «Західна теплоенергетична група» Богдан Денисюк зауважив, з’ясувалося, що працівники підприємства не можуть бути прийняті на роботу по переводу, тому що в договорі оренди з’явився пункт з приводу переходу прав власності на котельню.

Так, тепер пропонують укладати строковий договір. Проаналізували, що відповідно до строкового договору працівник не зможе достроково звільнитися без поважної причини за власним бажанням – можливе звільнення лише за згодою сторін, або з поважних обставин.

Отже, поки керівництво не видасть наказ, працівник не матиме змоги залишити робоче місце. Водночас, працівнику не буде відомо, коли закінчуватиметься договір, хоча про це буде відомо адміністрації. Таким чином, наполягають на тому, щоб людей повідомляли за 2 місяці до завершення дії договору.

Щодо гарантій працевлаштування працівників котельні на ДКП «Луцьктепло» Богдан Денисюк зауважив, що наразі гарантують працевлаштувати 99,9% працівників, тобто, це не викликає зауважень. Однак, за існуючих умов вони не зможуть згодом звільнитися з ДКП «Луцьктепло» без згоди на це адміністрації.

Різні варіанти вирішення ситуації аналізували під час зборів трудового колективу. Так, підготували проект письмового строкового договору, який надішлють «Луцьктеплу». Просять передбачити право працівника звільнятися за власним бажанням.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що підприємство не може брати на роботу працівників котельні на Карбишева з тими ж правами, які мають стабільні працівники «Луцьктепла».

Тому правовідносини вирішили обмежити тривалістю договору оренди котельні. Вона зазначила, що не розуміє застороги щодо звільнення, адже підприємство «не збирається брати рабів, прив’язаних на два роки».

Члени комісії рекомендували ДКП «Луцьктепло» розглянути позицію «Захід ТЕГ» та ухвалити рішення щодо укладення трудових відносин з працівниками відповідно до вимог чинного законодавства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Але Малютіна молодець,так тримати чого тебе і любить колектив...
Відповісти
Денисюк носить себе високо, а насправді як гарбуз на весні - ткни пальцем, а всередині гниль. Знаю багато років цього "відстоювальника інтересів працівників" - гріш ціна його словам та обіцянкам. Люди одумайтесь, не вірте цьому типу, залишитесь біля розбитого корита. Без роботи, без доходу, зате з інтересами Денисюка. Воно вам треба? Пошліть його подалі і працюйте собі як працювали і буде вам щастя.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні