--> Волиняни почали суттєво більше платити податку на землю | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни почали суттєво більше платити податку на землю

0
3
Волиняни почали суттєво більше платити податку на землю
Протягом січня-листопада 2016 року на Волині сплачено 245 мільйонів гривень плати за землю. Це на 68% більше проти аналогічних показників минулого року.

Тенденція зростання характерна як для сплати цього платежу юридичними особами, так і фізичними особами, - повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

«Саме підприємства, фірми та організації цього року збільшили сплату орендної плати за землю на 71,2 відсотка. Тобто, 202,2 мільйона гривень плати за землю в місцевих бюджетах – це внесок юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю. Цей фінансовий результат став можливим завдяки комплексу заходів, що ініціювало ГУ ДФС в області та підтримали керівники виконавчої влади області і місцевого самоврядування, насамперед щодо переукладення договорів оренди землі відповідно до вимог чинного законодавства», – зазначила начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, фізичні особи поповнили місцеві бюджети Волині на 43,3 мільйона гривень плати за землю, що на 55,6 відсотка більше проти минулорічних показників.

«Отож, громади Волині мають всі підстави для впевненого прогнозу щодо отримання вагомих коштів від плати за землю в свої бюджети не лише за підсумками нинішнього фінансового року, а й на перспективу. Керівникам місцевого самоврядування варто пам’ятати, що саме плата за землю – один з бюджетоутворюючих платежів»,- підсумувала Світлана Савчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні