--> Хто хоче спиртного вночі - їдьте в Любомль | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто хоче спиртного вночі - їдьте в Любомль

0
-5
Хто хоче спиртного вночі - їдьте в Любомль
Депутати Любомльської міської ради не підтримали рішення про обмеження та заборону реалізації слабоалкогольних напоїв та пива на території міста Любомль у нічний час.

Це відбулося під час другого засідання 11-ї чергової сесії Любомльської міської ради, - повідомляє Кордон.

Неодноразово з такою пропозицією про заборону продажу алкоголю у Любомлі у нічний час зі своїми зверненнями виступав депутат міськради Роман Строцюк. Депутат запропонував заборонити продаж алкоголю з 22.00 до 06.00 години, аргументуючи це тим, що чимало правопорушень у місті вчиняється під час або після вживання алкоголю і саме у нічний час.

Майор поліції Павло Микитюк розповів й про так звані “точки”, де жителі Любомля продають самогон.

“Боротьба з самогоноварінням тривала, триває і буде тривати. Стаття 176 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає штраф: мінімальний – 51 гривня, максимальний – 170 гривень. По суті, це нічого. Навіть коли ми знаємо, хто торгує оковитою, окрім штрафу, він покараний не буде. Законом продаж алкоголю не заборонений, проте у деяких містах та районах України діють відповідні програми, рішення про заборону продажу алкоголю у нічний час. Пропонуємо ввести таке й у Любомлі”, – сказав Павло Микитюк.

Окрім того, працівник поліції пояснив, що такі ж аналогічні проекти рішення надіслали у Вишнівську, Римачівську та Рівненську сільські ради – це ті території, на яких розташована найбільша кількість автозаправок у Любомльському районі. Павло Микитюк наголосив, що, якщо Любомль прийме рішення про заборону продажу алкоголю у нічний час, то й відповідно сільські ради теж приймуть аналогічне рішення.

Як виявилось, проект рішення, розроблений Строцюком, передбачає заборону продажу алкоголю у Любомлі у нічний час у магазинах, торгових центрах, на заправках. Тобто у ресторанах та кафе це обмеження не діятиме.

Проте дехто з депутатів почав висловлювати свою суб’єктивну позицію щодо цього. А все через те, що деякі обранці любомльської громади є підприємцями, які купили ліцензії на продаж алкоголю на законних підставах. Відповідно й платять податки за торгівлю алкоголем.

“Якщо ви вважаєте, що приватні підприємці, які купили ліцензії та платять податки за продаж алкоголю втратять свої прибутки, то ви помиляєтесь. За умови, що депутати міськради введуть заборону на продаж алкоголю у нічний час, люди знатимуть, що необхідно купити спиртні напої до 22.00 години, або ж тільки з 06.00 ранку”, – пояснив Павло Микитюк.

У результаті рішення не прийнято, оскільки більшість депутатів залишились без позиції – утримались.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні