--> Чи отримають вдови загиблих в АТО волинян власне житло | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи отримають вдови загиблих в АТО волинян власне житло

0
-4
Чи отримають вдови загиблих в АТО волинян власне житло
Дружини загиблих у АТО волинян запевняють, що коштів, виділених Кабміном та місцевими бюджетами для купівлі чи будівництва житла, не вистачає.

З такою проблемою вони звернулися до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика під час прийому громадян 5 грудня, - повідомляє видання VIP.

Зокрема, дружини загиблих у АТО воїнів, серед яких були здебільшого жительки Володимира-Волинського, запевнили, що не можуть за виділені з держбюджету гроші придбати квартиру. Тож вони просять розглянути можливість дофінансування з обласної скарбниці.

«Коли почали шукати житло, то виявилося, що ціна на ринку відрізняється, тому грошей не вистачає. Можна за ці гроші купити тільки житло у неналежному стані, і стільки ж коштів треба буде вкласти в ремонт», – висловилася одна з вдів.

На це Володимир Гунчик відповів, що у Володимирі ціна за один квадратний метр житла – приблизно 8800 гривень. Тож за ці гроші можна придбати нормальну житлову площу. Утім, жінки висловилися з приводу того, що у місті немає новобудов, тому житло треба шукати на вторинному ринку. А з власниками квартир важче домовлятися, ніж із забудовниками.

Утім, голова ОДА запропонував жінкам подавати в ОДА конкретні відібрані пропозиції запропонованих на ринку квартир, аби він та відповідні структури ОДА могли розглядати ці пропозиції та домовлятися з власниками, аби уникнути спекуляцій та невиправданого завищення ціни.

«Ви вибрали квартиру, я даю доручення, тут все перевіряють, спілкуємося з власниками», – сказав Гунчик і додав, що цього року дофінансування з обласного бюджету вже неможливе.

Утім, ймовірно, таку програму готуватимуть наступного року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні