--> Мило, подушки і ялинки для депутатів: у Луцьку відбувся благодійний аукціон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мило, подушки і ялинки для депутатів: у Луцьку відбувся благодійний аукціон

0
-6
Мило, подушки і ялинки для депутатів: у Луцьку відбувся благодійний аукціон
У Луцьку вібувся благодійний аукціон до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями.

Аукціон проводили, 2 грудня, у кафе «Стоп Кадр».

Організатори заходу, а це благодійний фонд "Дізар", депутата Луцької міської ради Петра Нестерука, спільно із громадською організацією «Квітка Полісся», зібрали кращі роботи лучан із особливими потребами, які займаються у студії «Творчість».

Поки гості аукціону розглядали лоти, милувалися картинами, милом ручної роботи та усілякими дрібничками і сувенірами, неповносправних лучан, - творців представленої на аукціоні краси, частували солодощами.

Гостей благодійного заходу розважав гурт «Бет Ел», солістом якого є хлопець з фізичними вадами, що зовсім не заважало йому полонити серця слухачів.



Засновник благодійного фонду «Дізар» Петро Нестерук розповів, що для нього цей захід є хвилюючим, бо ж він уперше є організатором такого дійства.



«Для неповносправних людей це нагода проявити себе, самореалізуватися… А нам робити хороші справи приємно. Вперше ми організовуємо подібний захід. Наш благодійний фонд «Дізар» розпочав роботу навесні цього року і ми одразу тісно почали співпрацювати із громадською організацією «Квітка Полісся»", - розповів пан Нестерук.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, який теж відвідав виставку-аукціон, наголосив, що міська влада намагається приділити достатньо уваги для неповносправних лучан.

«До кінця наступного року планується у приміщенні садочка на вулиці Бенделіані створити центр інтеграції людей з особливими потребами, де вони зможуть оздоровлюватися та реалізовувати себе», - пообіцяв Григоренко.

Член громадської організації «Квітка Полісся», відвідувачка майстерні «Творчість» Тетяна Панасюк, яка прикута до інвалідного візка, розповіла, що у їхній студії займається більше півсотні неповносправних лучан. Вона ж реалізовує себе, малюючи картини.

Саме тут, за її словами, люди з особливими потребами мають можливість перетворити своє творче вміння із звичайного хобі у прибуткову справу.

Активними покупцями представлених на аукціоні лотів були серед інших депутати міської ради. Так, Андрій Покровський напередодні новорічних свят придбав символічний лот - новорічну ялинку, яка мала б, з його слів, прикрашати або офіс, або домівку.

«Це мегазахід, який потрібно проводити якомога частіше усім, хто має можливість допомогти людям з фізичними вадами. Я часто відвідую подібні аукціони, сам намагаюся їх організовувати, допомагаючи не лише інвалідам, а й соціально незахищеним верствам населення», - відзначив обранець луцької громади.



Частий гість благодійних заходів депутат Луцькради Микола Яручик не оминув і цього аукціону.

«Мені пощастило, я придбав кілограм мила ручної роботи, з яким піду до лазні, користуватимусь вдома. Добре, що кошти, виручені з аукціону підуть на користь тим, хто їх дійсно потребує», - зауважив Микола Яручик.



«Дивлячись на діток-інвалідів, дякую Богу, що він дав мені можливість заробляти та допомагати їм. Нехай це буде тимчасова радість для них…», - поділився думками депутат Луцькради Сергій Шкода.



Він придбав з-під молотка будиночок та кілька подушок, виготовлених руками неповносправних. До слова, м’якенькі подушки пан Шкода подарував родині із особливими дітками.























Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні