--> Як законно ловити рибу на Шацьких озерах взимку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як законно ловити рибу на Шацьких озерах взимку

0
5
Як законно ловити рибу на Шацьких озерах взимку
На водоймах Шацького національного природного парку спортивно-любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до 20 березня) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння, мормишкою, наживними і живцевими снастями із загальною кількістю гачків не більше трьох на одного рибалку.

Про це інформує Район. Шацьк з посисланням на адміністрацію Шацького національного природного парку.

Ловля риби дозволяється на таких озерах: Світязь, Велике Чорне, Люцимер, Пулемецьке, Острів’янське, Луки-Перемут.

Вилов риби протягом дня не повинен перевищувати 5 кг на одного рибалку, крім однієї рибини, яка перевищує цю вагу. Лов дозволяється в світлий час доби.

Громадяни під час лову риби зобов’язані мати при собі документи, які засвідчують особу, місце проживання, а також дозвіл на відлов риби (відловочний квиток) на цій водоймі.

Забороняється: вилов цінних видів риби менше таких розмірів (в см): лящ - 26, судак – 42, короп - 25, карась - 15, сазан - 32; застосування живців на риболовних снастях із вищеперерахованих цінних видів риб; проводити лов риби на зимувальних ямах.

Вилов потрібно проводити за відловочними квитками, виданими Шацьким національним природним парком. Їх можна придбати в Світязькому, Пульмівському, Мельниківському лісництвах, в конторі парку, в магазинах «Діана» та «Рибалка», що в смт Шацьк.

Ціни на відловочні квитки

Вартість квитка для іногородніх рибалок: на день - 15 грн.; на 10 днів - 50 грн.; на місяць - 80 грн.

Вартість квитка для учасників війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, учасників війни в Афганістані, пенсіонерів та місцевих жителів: на день - 10 грн., на 10 днів - 30 грн., на місяць - 60 грн.; для інвалідів війни та праці та дітям до 16 років - безкоштовно.

Відловочні квитки, передані власниками іншим особам, вважаються недійсними і будуть вилучені.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні