--> Ліцеїстам розповіли про битву під Новим Загоровим | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ліцеїстам розповіли про битву під Новим Загоровим

0
2
Ліцеїстам розповіли про битву під Новим Загоровим
1 грудня 2016 року у Волинського краєзнавчому музеї пройшла восьма за рахунком історична година із циклу заходів «Перемоги української зброї», присвячена бою УПА у Новому Загорові 11–12 вересня 1943 року.

Учасниками заходу стали вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військо-фізичною підготовкою, - повідомляє сайт обласного краєзнавчого музею.

Провідний науковий співробітник музею Богдан Зек розповів присутнім про чоту УПА особливого призначення, якою командував Андрій Марценюк на псевдо «Береза». Саме цей підрозділ із 44-х повстанців упродовж 11–12 вересня 1943 року героїчно оборонявся у стінах загорівського монастиря, стримуючи натиск десятикратно переважаючих німецьких сил. Втративши 29 своїх побратимів, повстанці вийшли з оточення, завдавши ворогові величезних втрат.

Відвідувачам була представлена також виставка озброєння із фондів Волинського краєзнавчого музею періоду Другої світової війни. Моделі окремих зразків зброї використовувалися повстанцями під час бою 11–12 вересня 1943 року у с. Новий Загорів Локачинського району.

Символічно, що сьогодні, як і 73 роки тому, Україна продовжує боротись за право бути вільною. Бій у Новому Загорові є одним з прикладів перемог у героїчному літописі історії Збройних Сил України, день яких ми будемо відзначати 6 грудня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні