--> На Волині з’явилася перша спілка аграріїв | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині з’явилася перша спілка аграріїв

7
1
На Волині з’явилася перша спілка аграріїв
У Луцьку відбулося підписання меморандуму, згідно з яким на Волині створено громадську спілку «СПАС» (Самоврядна перша аграрна спілка).

«Лише в єдності – сила. Ми – волиняни - споконвіку були господарями. І задля стабільного розвитку аграрного сектору області «перші» люди краю вирішили діяти спільно і вирішувати всі проблеми спільно», - привітав присутніх голови Громадської спілки «СПАС» Євген Дудка.

У свою чергу, Голова територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків» Петро Пилипюк зазначив, що сьогоднішнє об’єднання буде мірилом успіху для усіх волинян.

Він відмітив, що «Ідея «СПАСу» - розвиток нашого краю. Сьогодні ми – разом, а завтра – на всю Україну покажемо приклад».
У часи, коли Україна перебуває в стані війни з агресором на сході держави, волиняни-господарі задля суспільного блага вирішили об’єднатися та діяти разом.

Голова правління Волинського обласного об’єднання роботодавців Володимир Цибульський переконливо зазначив, що створення спілки принесе користь не тільки Волині, а й Україні:
- Новина про створення першої самоврядної аграрної спілки – приємна і радісна для усіх краян. Ті потужності, які аграрії тепер використовуватимуть спільно, годуватимуть не лише Волинь, а й усю Україну.

А голова Волинської обласної ради Ігор Палиця наголосив, що спільне завдання – зробити Україну вільною та незалежною від зовнішнього впливу.

«Нині все робиться так, щоб аграрна промисловість – «лягла». Ви працюєте на землі, а капіталісти робитимуть все, щоб забрати у вас ці запаси. Але в них не вийде. Тому що сила – в єдності. І підписання сьогоднішнього Меморандуму – цьому доказ.

Голова Волинської ОДА запевнив усіх присутніх, що тільки коли «всі довірятимуть одне одному, тоді й ми (обранці краю) у всьому підтримуватимемо Вас».

«Все-одно буде економічна децентралізація. Тому ми повинні стати сильними і не тільки в регіонів, а й на всю Україну. Потрібно бути разом. І коли ви об'єднаєтесь – будете сильні, незалежні та конкурентноспроможні», - зазначив Ігор Палиця.

За словами директора ПОСП імені Тараса Шевченка Андрія Турака, всіх учасників «СПАСу» об’єднало прагнення разом долати труднощі.

«У цей складний час може статися так, що хтось може прийти, наприклад, у моє господарство і забрати все, що будувалося роками. І що ти сам будеш робити у такій ситуації? Ми лише гуртом зможемо себе захистити!» − зауважив аграрій.

На думку директора ВАТ «Ковельський хлібокомбінат» Івана Смітюха, майбутнє потрібно будувати із використанням спільних знань та можливостей.

Він сказав: «Я дуже радий, що ми об’єдналися, сподіваюся досягти поставлених результатів. Мені дуже імпонує, коли в країні розвинута велика кооперація між підприємствами, адже така співпраця сприяє розвитку».

Керівник сільськогосподарського товариства «Романів» Віталій Заремба висловив думку, що за допомогою «СПАСу» волинські аграрії зможуть вирішувати складні завдання.

«Я вважаю, що потрібно ставити перед собою цілі, аби іти далі. Будемо об’єднувати ресурси, щоб вирішувати складні питання. Я сам змушений зараз оборонятися від нецивілізованих «заходів». Гуртом, звісно, ми зможемо ефективніше господарювати та захищатись. Спасибі усім величезне за те, що об’єдналися!» − сказав аграрій.
Та додав, що усі учасники аграрної спілки будуть докладати зусилля, аби її розвивати.

Насамкінець, Євген Дудка зазначив, що спілка відкрита для всіх аграріїв області, а її учасниками можуть стати усі, хто готовий підтримувати ідеї та цінності «СПАСу» і працювати разом.

Текст Меморандуму
У час непростих випробувань для Української держави, докорінної перебудови державних структур, становлення і розвитку громадянського суспільства ми свідомі того, що тільки через єднання та порозуміння, через відкритий та конструктивний діалог, взаємну довіру, через опору на власні сили можна навести лад та далі будувати спільний дім – рідний край – нашу державу, створили громадську спілку «СПАС» (Самоврядна перша аграрна спілка).
Розвиваючи аграрний бізнес, створюючи робочі місця, працюючи на благо територіальних громад та Волинського краю, ми прагнемо об’єднаними зусиллями запобігати рейдерству, нечесній конкуренції, незаконному тиску на бізнес, сприяти розвитку волинського села.
Ми об’єдналися на засадах добросусідства, доброчесності, справедливості, добровільності, самоврядності, рівності перед законом, позапартійності, відсутності майнового інтересу, прозорості, відкритості, публічності, взаємодопомоги та взаємовиручки.
Переконані, що громадська спілка «СПАС» стане майданчиком для налагодження партнерських, цивілізованих стосунків між господарствами та підприємствами, створить умови для конструктивного діалогу підприємців з владними органами, допоможе вирішувати суперечки та залагоджувати конфлікти, дозволить залучати кваліфікованих фахівців для розв’язання проблем та формування підвалин стабільного поступального розвитку кожного підприємства, кожної громади.
Ми, учасники громадської спілки «СПАС», є відкритими до всіх, хто сповідує наші принципи, поділяє цілі та готові до співпраці заради благополуччя Волинського краю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спас - ох плагіатники %))) чи це новий спас СПІЛКА ПАСИВНИХ АЛКОГОЛІКІВ СЕКТАНТІВ ???
Відповісти
Обовязково знайдеться такий "цікаво" дописувач, який опише свої нереалізовані фантазії в будь - яку статтю. Вам уваги оточуючих не вистачає, нешановний дописувач? І тут відмітились - так і напишіть - "Тут був я. Наслідив. Результатом вдоволений. Санітарів вже не треба".
Відповісти
спасителі переживають за награбовані з простих селян мільйони. жоден з тих аграріїв за кермом трактора не сидів
Відповісти
А ти своїми натруженними руками цей текст набирав з кабіни комбайну, відпочиваючи від збирання урожаю. Й в причепі везеш докази злодіянь до прокуратури?
Відповісти
Дядько з села в інтернеті не сидить і не тролить, а ти диванне ЧМО.
Відповісти
маю 10 га землі і обробляю її сам із родиною не просячи в держави нічого. а зараз справді сиджу на дивані бо сільгоспроботи всі закінчив і опановую комп не ображаючи псевдодепутатів і село
Відповісти
а де ви тут голову ода побачили?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні