--> Українці самі заохочують корупцію в медицині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці самі заохочують корупцію в медицині

1
1
Українці самі заохочують корупцію в медицині
Корупцію в медичній сфері породжує лояльність українців до цього явища. Такий висновок можна зробити з соціологічного дослідження, проведеного групою «Рейтинг», зазначає «Слово і Діло».

Так, 25% респондентів зазначили що протягом останніх двох років медичні працівники вимагали у них хабарі. При цьому в більшості випадків сума становила 100-250 грн. У 16% випадків лікарі вимагали від пацієнтів 250-500 грн або від 1 до 25 тис. Грн. 12% відповіли, що у них вимагали від 50 до 100 грн.

При цьому 69% учасників опитування зізналися, що не стикалися з випадками вимагання хабарів у лікарнях, однак при цьому, відповідаючи на питання про те, чи відчувають вони себе зобов'язаними «віддячити» лікаря за допомогою грошей або іншим способом, 59% відповіли ствердно.

Згідно з соціологічними дослідженнями, 25% українців протягом останніх двох років стикалися з вимогою дати хабар медичному працівнику.
Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)
Нагадаємо, як зазначалося раніше, 88% українців віддають перевагу лікуванню в державних медичних установах, і менше 1% можуть собі дозволити лікуватися за кордоном.

Нагадаємо, в цей осінньо-зимовий період в Україні очікуються епідемії трьох штамів грипу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За нашу пенсію ми можемо лікуватися тільки на цьому світі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні