На Волинський перинатальний центр виділять 10 мільйонів, - Палиця

0
1
На Волинський перинатальний центр виділять 10 мільйонів, - Палиця
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пообіцяв виділити, ще мінімум 10 мільйонів на недобудований Волинський перинатальний центр.

Голова обласної ради 29 листопада відвідав будівлю перинатального центру, де тривають будівельні роботи, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

У 2016 році з обіцяних 55 мільйонів з держбюджету не надійшло ні копійки, натомість обласна рада виконала свої зобов’язання щодо співфінансування.

Як відомо, капсулу і перший камінь заклали ще у 2000 році. Разом з тодішнім головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком на цій події був і Президент України Леонід Кучма, якого голова ОДА тоді попросив стати «хресним батьком центру», - розповідає представник фірми-забудовника, голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха.

«Після того, як заклали перший камінь, 10 чи 12 років ніхто не приступав до роботи, а в 2012 році роботу таки відновили. 50-60 мільйонів ми освоїли. Потім знову почалися проблеми з коштами. Торік на будівництво не надійшло нічого, а цього року пообіцяли 55 мільйонів гривень з державного фонду регіонального розвитку та 5,5 мільйона з обласного бюджету співфінансування. З державного фонду грошей не дали, а співфінаснування облради прийшло, і ми вже ці кошти освоїли. Якраз сьогодні Кабмін має розподілити неосвоєні 10 мільйонів гривень з ДФРР для Волині. І нам кажуть, що, можливо, хоча б 7-8 мільйонів з цих коштів таки надійдуть ще цього місяця. Гунчик (Володимир Гунчик, голова облдержадміністрації, -ред.) клянеться, що подають на ДФРР на наступний рік, але він торік клявся, і ні копійки не дали», - пояснює він.

Проте, для того, аби здати об’єкт, потрібно 50 мільйонів гривень та ще близько 30-ти мільйонів на устаткування аби перинатальний центр запрацював на повну потужність. До слова, частину обіцяного обладнання центр так і не отримав: ще у 2012 році «Держінвестпроект» не додав обладнання на 6,5 мільйона. Обіцяв подарувати устаткування для дитячої реанімації на 4,3 мільйона за цінами тих років і Віктор Пінчук, але й цього немає.

Облдержадміністрація наразі обіцяє подати документи на добудову центру до Державного фонду регіонального розвитку на 2017 рік, але чи виділить Уряд кошти з держбюджету, зважаючи на те, що обіцяних коштів чекали і у 2016-му, – поки невідомо.


На перший квартал 2017 року для безперервної робити забудовник просить хоча б 10 мільйонів гривень. Тож, ознайомившись з об’єктом, голова облради Ігор Палиця попросив підготувати і подати наступного тижня всі матеріали з кошторисами, аби можна було внести питання фінансування центру з обласного бюджету на сесію обласної ради, щоб урешті таки ввести в експлуатацію цей об’єкт уже наступного року. Він пообіцяв, що у 2017-му кошти на цей об’єкт надійдуть. Навіть якщо депутати чи облдержадміністрація не погодяться виділити гроші.

«Ми в облраді виділимо гроші, щоб ви здали цей об’єкт максимум до 1 вересня. 10 мільйонів обіцяю 100%. Я свої дам, якщо в області не буде», - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні