У Луцьку розглядали варіанти покращення безпеки руху

0
9
У Луцьку розглядали варіанти покращення безпеки руху
У Луцьку обдумували, як знизити смертність на дорогах.

Відповідь на всі ці та інші питання намагались під час круглого столу за участі експертів в галузі безпеки руху, представників влади, місцевих активістів, правоохоронців та небайдужих лучан, - повідомляє Волинь Post.

Експерт в галузі безпеки руху Віктор Загреба, який свого часу працював закордоном повідомив, що в Нью-Йорку більше 1000 людей гине на дорогах щороку. Однак є країни з нульовою смертністю.

Для того, аби напрацювати систему безпеки руху в місті треба брати до уваги три пункти: люди повинні брати відповідальність за порушення правил дорожнього руху на себе. Мовляв, часто звинувачують поліцію, яка нібито погано штрафує, владу, яка недопрацьовує, менталітет, погані дороги, закони та навіть самі правила руху.

Проте, коли люди почнуть свідомо дотримуватись швидкісного режиму, або ж користуватись пасками безпеки – рівень загрози смерті на дорозі значно знизиться.

Водночас треба працювати з даними, статистикою, дослідженнями та розпочинати зміни з інфраструктури – переглянути планування вулиць, розмітку, дорожні знаки.

«Всі задумуються над тим, чому у нас правила дорожнього руху не працюють. Але на 95% вони ідентичні з тими, які діють у Голландії, Німеччині, Франції. Однак там рівень смертності на дорогах значно нижчий від нас», - пояснив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні