--> У Луцьку журналістів з усієї України вчать економії тепла і грошей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку журналістів з усієї України вчать економії тепла і грошей

1
-3
У Луцьку журналістів з усієї України вчать економії тепла і грошей
Переймати досвід у сфері енергозбереження до Луцька приїхали 15 журналістів з різних областей України.

Прес-тур на тему «Практичний досвід енергомодернізації житлових будинків» відбувається 27-28 листопада у Луцьку.

Організатори заходу – «Український центр європейської політики» за підтримки Посольства Великобританії в Україні та Держенергоефективності.

У перший день прес-туру у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження для журналістів проводять семінар, протягом якого їх знайомлять з засадами державної політики у сфері енергозбереження, з програмами з енергоефективності. Також учасникам заходу розповідають про розробку місцевої програми підтримки ОСББ, налагодження співпраці з місцевою владою для реалізації енергозберігаючих заходів у Луцьку, капітальну модернізацію будинків, отримання «енергоефективних» кредитів тощо.

Спікерами прес-туру є очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук, начальник відділу державних програм та планів розвитку Управління державних програм та імплементації вимог ЄС Держагентства з енергоефективності Андрій Шиян, старший аналітик Українського центру європейської політики Дмитро Науменко, аналітик житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Юлія Чеберяк.

«Луцьк зараз вважається взірцем у сфері енергозбереження і створення ОСББ. Наразі це місто, на яке потрібно рівнятись», - наголосила співзасновник громадської організації «Український центр європейської політики» Юлія Корсун.

«В наш час головне – це інформація, а ви якраз ті люди, які можуть донести до інших інформацію про те, що потрібно робити із своїм житлом, як потрібно економити енергоресурси, тому що іншого шляху просто немає. Приємно бачити вас усіх в Луцьку, бажаю дізнатись багато цікавого», - наголосив на початку семінару очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук.

У понеділок, 28 листопада, учасники прес-туру відвідають ОСББ «Явір 2011», що на вулиці Ніла Хасевича, 6, ОСББ «Барви» на вулиці Архітектора Метельницького, 4, ОСББ «Авангард-Луцьк» на проспекті Перемоги, 12.

Голови ОСББ поділяться досвідом створення об’єднань співвласників, проведення енергоефективних заходів та участі у державній та місцевій програмах з енергоефективності.

Також планується зустріч з Луцьким міським головою Миколою Романюком та відвідування компанії «Спеціалізовані Енергетичні Технології», що виготовляє автономні системи опалення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи передбачена для гостей толкова екскурсія ЛУЦЬКОМ ==щоб отримали уявлення про місто , якому 926 років ???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні