--> Луцькі депутати порадять уряду, як боротися з небезпечною епідемією серед новонароджених | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі депутати порадять уряду, як боротися з небезпечною епідемією серед новонароджених

0
5
Луцькі депутати порадять уряду, як боротися з небезпечною епідемією серед новонароджених
Однією із найпоширеніших вад серед новонароджених, що часто приводить до смерті, є вада неавральної трубки. Ця хвороба зазвичай проявляється як спіна біфіда (відкритий спинний мозок) та аненцефалія (відкритий головний мозок).

Депутати Луцької міської ради підготували звернення до українського уряду із пропозицією, як зменшити статистику цієї хвороби та подолати епідемію.

«Поширеність вади неавральної трубки (далі – ВНТ) коливається від 21-25 на 10 тис. живонароджених дітей на території Полісся до 14-18 на 10 тис. в інших регіонах України. Щороку близько 23% дітей з ВНТ помирають, решта залишається інвалідами. Це найвища частота вад в усіх країнах Європи, яка свідчить про епідемію ВНТ в Україні», – йдеться у тексті звернення.

«Ми маємо можливість зупинити епідемію ВНТ і в майбутньому врятувати сотні новонароджених дітей. Для цього існує просте, ефективне і фінансово незатратне рішення – збагачення борошна (фортифікація) фолієвою кислотою. Це міжнародна практика, яка дозволила зменшити показники ВНТ до 50% у таких країнах як США, Канада, Чилі та ряду інших», – переконують автори звернення.

За їхніми словами, фолієва кислота – вітамін групи В, який допомагає попередити близько 75% випадків ВНТ. Достатньо вживати фолієву кислоту за 3 місяці до зачаття і перші 2-3 місяці вагітності.

«Закликаємо Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство аграрної політики України напрацювати загальнодержавну програму з фортифікації борошна фолієвою кислотою. Україна уже має можливості для цього, адже фортифікує борошно, яке іде на експорт. Якщо ми почнемо збагачувати борошно для внутрішнього ринку, то щорічно зможемо попередити близько 800 випадків ВНТ», – впевнені луцькі депутати.

Проект рішення «Про звернення Луцької міської ради щодо подолання епідемії вад невральної трубки в новонароджених дітей» депутати розглянуть на черговій сесії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні